Користувацький вхід

Психолого-педагогічний супровід дітей з розладами аутичного спектра

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


0

Однією з найбільш актуальних проблем сучасного українського суспільства залишається питання ранньої діагностики дітей з аутизму як шляху оптимізації подальшого навчання, виховання та розвитку цієї категорії дітей. Нажаль не вистачає кваліфікованих спеціалістів у цій сфері, які володіють потрібними знаннями, вміннями та мають практичні навички роботи з такими дітьми.
Аутизм – це специфічний діагноз, який характеризується комплексом симптомів, які проявляються відхиленнями у мовленні, соціалізації і стереотипних рухах.
Кількість дітей з розладами аутичного спектра (РАС) з кожним роком збільшується, у тому числі і в нашому місті. У дошкільних навчальних закладах компенсуючого типу в яких виховуються діти із затримкою психічного розвитку все більше з'являються діти із розладами аутичного спектра. За останні два роки збільшується мережа інклюзивних груп (класів) з додатковими спеціалістами асистентів-вихователів, які разом із іншими спеціалістами (практичними психологами, корекційними педагогами, вчителями-логопедами) впроваджують у систему освіти міста інклюзивне навчання.

Автор: 

Колодіна Тетяна Василівна
практичний психолог, завідувач МПМПК
Управління освіти Мелітопольської міської ради Запорізької області

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі