Користувацький вхід

Методичний посібник «Український мовленнєвий етикет»

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


1

У наш час питання мовленнєвого етикету особливо актуальні. Формування високої культури мовлення кожної дитини – одне з важливих завдань роботи вчителя-словесника.
Цей методичний посібник створено відповідно програми факультативного курсу для учнів 8 (9) класу загальноосвітніх навчальних закладів «Український мовленнєвий етикет» (укладач: Валентина Синюта, учитель-методист української мови та літератури Синівської гімназії м. Львів), схваленої до використання в навчально-виховному процесі комісією з української мови Науково-методичною радою з питань освіти МОН України (протокол №2 від 04.05.2007 року). У посібнику подано програму, календарне планування, складене на основі даної програми і розраховане на 17 годин, та розробки занять.
Мета посібника – допомогти вчителю-словеснику та учням у підготовці до занять даного курсу. Подані конспекти можна використовувати і при підготовці до уроків української мови та літератури, до занять факультативного курсу «Українське ділове мовлення», уроків народознавства. Даний курс спирається на знання, здобуті учнями в процесі вивчення різних предметів: української мови та літератури, світової літератури, риторики, історії, етики, народознавства, основ психології, фізики. Численні довідкові та додаткові матеріали полегшать учителеві пошук відповідної інформації.
Для вчителів української мови та літератури, учнів загальноосвітніх навчальних закладів.

Автор: 

Антоненко Світлана Вікторівна, учитель української мови та літератури Городищенської ЗОШ І-ІІІ ст. №2

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі