Користувацький вхід

ГЕОМЕТРИЧНА КОМПЕТЕНТНІСТЬ ЯК СКЛАДОВА МАТЕМАТИЧНОЇ ОСВІТИ

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


0

Одним з найголовніших завдань сучасної школи є формування та розвиток компетентностей в учнів. Виконуючи це завдання, старша школа вивчає всі світові тенденції і інновації, не обходячи стороною і компетентнісний підхід.
Предметні компетентності формуються і розвиваються в учнів засобами конкретних навчальних дисциплін. Особливе місце серед навчальних дисциплін займає математика. Зокрема, математичну компетенцію формують такі знання та вміння:
• вміння вести підрахунки для обчислень, використовуючи відомі формули та правила;
• вміння читати та інтерпретувати інформацію, подану в різній формі (таблиці, графіки, діаграми);
• вміння доказово міркувати й пояснювати свої дії, доводити істинність чи хибність тверджень;
• вміння знаходити довжину, площу, об’єм, масу реальних об’єктів під час розв’язування практичних задач, знаходити кількісні характеристики фігур (площі та об’єми);
• вміння оцінювати шанси настання тих чи інших подій, міру ризику при прийнятті того чи іншого рішення, вибирати оптимальне рішення.
Сучасні програми з математики акцентують увагу на формування геометричних компетентностей учнів, таких як-от: геометрична грамотність (знання, уміння), особистісне ставлення учня до геометрії та процесу її вивчення, формування здатності учнів застосовувати геометричні знання та уміння.

Автор: 

Лепська Людмила Сергіївна
Учитель математики
Загальноосвітня школа I-III ступенів №1 Новокаховської міської ради

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі