Користувацький вхід

Урок позакласного читання «Народні легенди і перекази»

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


0

Анотація до уроку з позакласного читання «Народні легенди і перекази»

Відповідно до програми з української літератури у 6-А класі проведено урок з позакласного читання за темою «Народні легенди і перекази».
Український народ має багату усну народну творчість, що передається з покоління в покоління, змінюючись і доповнюючись. Якщо зібрати докупи всі легенди й перекази, то постане велична поетична історія українського народу, його багатий духовний світ. Урок з позакласного читання дає можливість дітям дізнатися більше про історію народу, про минувщину рідного краю; завжди викликає в учнів бурю емоцій, пробуджує інтерес до навчання. Зміст, прийняті зобов’язання, правила сприяють розвитку пізнавальної діяльності, підвищують увагу й працездатність.
Під час проведення уроку повторюються й узагальнюються знання учнів, які вони отримали раніше, а також використовується комп’ютерна презентація. Вона застосовується на всіх етапах проведення уроку та відповідає загальнодидактичним принципам наочності, систематичності і послідовності засвоєння знань.
Інтерактивні методи навчання є частиною особистісно-зорієнтованого навчання, оскільки сприяють соціалізації особистості, усвідомленню себе як частини колективу, своєї ролі і потенціалу.
Основною метою уроку є : розкрити роль усної народної творчості в житті людини; розширити знання учнів про народні легенди і перекази; розвивати усне зв’язне мовлення, образне і креативне мислення, вміння чітко та послідовно викладати свої думки, розвивати навички аналізу фольклорних творів; сприяти всебічному розвиткові, духовному збагаченню, активному ставленню й самореалізації особистості; виховувати любов до рідного слова, пошану до краю, в якому живеш, до його народу; усвідомлення потреби шанобливого ставлення до історії свого народу.

Автор: 

Пастухова Тетяна Михайлівна
вчитель української мови та літератури
Коробочкинського навчально-виховного комплексу Чкаловської селищної ради Чугуївського району Харківської області

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі