Користувацький вхід

Позакласний захід «Вечорниці дітей і батьків»

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


0

Анотація до позашкільного заходу «Вечорниці дітей і батьків»
Останнім часом у школах України все більшої популярності набувають народні та народознавчі свята. Вони дуже яскраві, колоритні, цікаві своєю самобутністю.
Сценарій свята розширює знання дітей про народні традиції: проводити українські вечорниці. Захід виховує повагу та любов до обрядів зимового циклу, а також гордість за український народ, який має славне минуле і багату творчу спадщину. Розробка свята надає можливість кожній дитині творчо реалізувати себе, спираючись на її інтереси, здібності, нахили. Позакласний захід дає можливість поглибити рівень знань учнів про історичні витоки народних свят, традиційних ритуалів та обрядів зимового циклу, розвивати дикцію та акторські здібності, виховувати глибокі почуття любові до пісні, дотепного українського слова, рідного краю, сприяти розвиткові творчих здібностей учнів і бажання берегти свою національну культуру, красу і неповторність. Хлопці матимуть змогу випробувати свою силу, кмітливість і вправність, а дівчата зможуть «зазирнути у майбутнє», поділитися таємницями, разом з батьками розучити народні танці. Батьки покажуть дітям майстер-клас з зав’язування хустки, плетення дівочої коси, а ще дадуть дітям насолодитися акторською майстерністю, зігравши уривки з відомих творів Г. Квітки- Основ’яненка, М. Старицького.
Тільки покоління, сформоване на духовних надбаннях предків, може утверджувати нову духовність, творити нові культурні цінності, гідні нашій сучасності, продовжувати розвивати культурно-історичні традиції, забезпечувати вічність, безсмертя народу.

Автор: 

Пастухова Тетяна Михайлівна
вчитель української мови та літератури
Коробочкинського навчально-виховного комплексу Чкаловської селищної ради Чугуївського району Харківської області

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі