Користувацький вхід

РОЛЬ ХОРЕОГРАФІЧНОГО МИСТЕЦТВА У ВИХОВАННІ КУЛЬТУРИ ДІТЕЙ

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


0

Хореографічне мистецтво завжди приваблювало до себе увагу дітей. Воно набуло широкого поширення в дошкільних установах, закладах додаткової освіти. Хореографічні відділення в школах мистецтв і хореографічні школи показали себе на практиці як перспективна форма естетичного виховання дітей і підлітків, в основі, якої лежить прилучення їх до хореографічного мистецтва. Воно забезпечує більш повний розвиток індивідуальних здібностей дітей, і тому навчання в хореографічних колективах має бути доступне значно ширшому колу дітей і підлітків. Діти люблять мистецтво танцю і відвідують заняття протягом досить тривалого часу, виявляють наполегливість і старанність в придбанні танцювальних знань.
Використовуючи специфічні засоби мистецтва танцю, зацікавленість дітей, педагоги хореографії мають можливість проводити велику виховну роботу. В основі педагогічних вимог до визначення змісту, методики і організаційних форм занять з дітьми по хореографії лежить принцип виховує навчання.
Виховання і навчання представляють нерозривну єдність. Педагогічний процес будується таким чином, щоб діти, здобуваючи знання, опановуючи навичками і вміннями, одночасно формували б свій світогляд, набували кращі погляди і риси характеру. Заняття з хореографії в колективі «Веселка» сприяють естетичному вихованню дітей, роблять позитивний вплив на їх фізичний розвиток, сприяють зростанню їх загальної культури, тому можна стверджувати, що хореографічне мистецтво має багату можливість широкого здійснення виховних завдань.
У формуванні естетичної та художньої культури особистості хореографічне мистецтво є найважливішим аспектом естетичного виховання. Хореографія - це світ краси руху, звуків, світлових фарб, костюмів, тобто світ чарівного мистецтва. Діти прагнуть побачити це на балетних спектаклях, на концертах танцювальних колективів, відеофільми. Заняття хореографічним мистецтвом сприяють фізичному розвитку дітей та збагачують їх духовно. Це гармонійне заняття приваблює і дітей, і батьків. Дитина, що володіє балетної поставою, захоплює оточуючих. Але її формування - процес тривалий, що вимагає багатьох якостей від дітей. Дисциплінованість, працьовитість і терпіння - ті властивості характеру, які необхідні не тільки в хореографії, а й у побуті.

Автор: 

Полякова Ірина Федорівна

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі