Користувацький вхід

Аналіз завдань ЗНО з фізики

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


0

Відповідно до діючого Державного стандарту фізика у 10-11 класах ЗНЗ вивчається за трьома рівнями: «стандарт», «академічний», «профільний». Запроваджуючи такий підхід до вивчення цього предмету міністерство освіти України вбачало, що учень в старшій школі обирає профіль навчання, а вже відповідно до нього відбувається вивчення фізики в цьому профілі.
Крім того варто враховувати, що вище згаданий Державний стандарт освіти передбачав 12 років навчання в школі. Але термін навчання скоротили на один рік, при цьому не відбулося збільшення кількості навчальних годин з тих чи інших предметів. Іншими словами, навчальну програму з трьох років навчання скоротили до двох.
В своїй роботі я проведу порівняльний аналіз завдань ЗНО з фізики за останні 5 років на відповідність рівню вивчення фізики «стандарт». Чому саме такий підхід? Справа в тому, що в нашому маленькому місті є три школи. У двох з них фізика у старшій школі вивчається за рівнем «стандарт», а в третій «академічний» рівень викладання. Тобто більшість дітей нашого міста отримує мінімальну базу знань з фізики. І саме чотири учні з цих шкіл обрали ЗНО з фізики у 2016-2017 навчальному році.
Також порівняю програму підготовки до ЗНО з фізики, затверджену МОН України з програмою вивчення фізики в 10-11 класах за рівнем «стандарт»

Автор: 

Айвазовська Ірина Сергіївна, вчитель фізики, Богодухівська гімназія №1 Богодухівської районної ради

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі