Користувацький вхід

Метод використання «ключових слів» при вивченні теплових явищ.

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


0

У Державному стандарті базової і нової загальної освіти в освітній галузі «Природознавство» зазначено, що фізика є базовим компонентом природничо-наукової освіти. Навчання фізики в сучасній школі є основою для формування в учнів сучасного наукового світогляду.
Курс фізики основної школи продовжує формування, уточнення і розвиток фундаментальних природо-наукових понять. З метою створення умов для урахування життєвих та пізнавальних потреб учнів навчання в старшій школі ґрунтується на засадах порівняльної освіти.
Вже багато років я працюю в класах гуманітарного циклу, в яких навчання фізики здійснюється відповідно до змісту навчальних програм рівня стандарту, спрямованого на вивчення фізики, як елементу загальнолюдської культури, на формування світоглядних уявлень про картину світу.
Спираючись на свій досвід, хочу запропонувати на обговорення один із методичних прийомів, які можна використовувати в таких класах.
Термін «ключові слова» було використано, щоб створити місток між звичними для гуманітаріїв змістових фраз з фізичними формулами, як використовуються для вирішення конкретних задач.

Автор: 

В.В. Білий, учитель фізики, ліцей

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі