Користувацький вхід

Останні публікації

ГУМАНІЗАЦІЯ НАВЧАННЯ І ВИХОВАННЯ В СУЧАСНІЙ ШКОЛІ ЯК ПІДҐРУНТЯ ІНКЛЮЗИВНОГО НАВЧАННЯ

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


0

В Україні законодавчо визнано право дітей з особливими освітніми потребами на навчання у загальноосвітніх закладах за місцем проживання. Загальноосвітні навчальні заклади в свою чергу повинні забезпечити спектр необхідних послуг відповідно до різних освітніх потреб таких дітей, зокрема адаптувати навчальні плани та програми, методи та форми навчання, використовувати ресурси спеціальної освіти, партнерство з громадою тощо. Система освіти, що передбачає надання освітніх послуг в умовах загальноосвітнього закладу й базується на принципі забезпечення основоположного права дітей на освіту та права навчатися за місцем проживання набула назву інклюзивної освіти. В основу такого начально-виховного процесу має бути закладена співпраця його учасників: педагогічні працівники (вчителі-дефектологи, вихователі, практичні психологи, музичні керівники, реабілітологи), помічники вихователя та інші працівники дошкільного навчального закладу, діти та їх законні представники, побудована на принципі демократизації і гуманізації навчання та виховання.
Фундаментальне дослідження теоретико-методологічних основ інтегрування дітей з вадами психофізичного розвитку у загальноосвітній простір проведене А. А. Колупаєвою, дослідження особливостей впровадження інклюзивної освіти –А. Й. Капська, М. В. Перфільєва та інші.
В нашій роботі ми розглядаємо аспекти гуманізації навчання і виховання в сучасній школі як підґрунтя інклюзивного навчання.
Мета дослідження полягає в дослідженні основних аспектів гуманізації навчання і виховання в сучасній школі як підґрунтя інклюзивного навчання.
Об’єкт дослідження: навчання і виховання в сучасній школі
Предмет дослідження: аспекти гуманізації навчання і виховання в сучасній школі як підґрунтя інклюзивного навчання

Автор: 

Линник Анна Леонідівна, студентка Красноградського коледжу Комунального закладу «Харківська гуманітарно-педагогічна академія» Харківської обласної ради
Керівник: Абасалієва Оксана Миколаївна, практичний психолог Красноградського коледжу Комунального закладу «Харківська гуманітарно-педагогічна академія» Харківської обласної ради

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі