Користувацький вхід

Методична розробка уроку-проекту з української мови «Успіх» з теми "Складне речення. Типи складних речень за способом зв’язку їх частин : сполучникові й безсполучникові"

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


0

Найважливішою педагогічною проблемою нині стало впровадження в навчальний процес методик, які допомагають новому поколінню “відкривати” себе, розуміти себе як особистість. Критерієм успішності учня стає не стільки результативність у вивченні загальноосвітніх предметів, скільки ставлення до можливостей власного пізнання. Одним із таких методів, що суттєво збагачує навчальний процес,є метод проектів, використання якого змінює традиційний підхід до навчання, оскільки він спрямований на розвиток пізнавальних здібностей сучасної молоді, формування вмінь, самостійно знаходити шляхи розв’язання певних завдань через різноманітні форми діяльності. Саме тому ми й обрали метод проектних технологій та його використання на уроках української мови.
При запровадженні цієї технології знання засвоюються набагато краще, адже інтерактивні методики розраховані не на запам’ятовування, а на вдумливий, творчий процес пізнання світу, на постановку проблеми та пошук її вирішення.
Мета роботи: обґрунтувати використання методу проектів у навчальній діяльності. Відповідно до поставленої мети передбачено розв’язання таких завдань:
 розглянути метод проектів як педагогічну технологію,
 оцінювання проектної діяльності,
 визначити сильні і слабкі сторони методу проектів,
 показати застосування проектної методики на уроках з української мови
 узагальнити власний досвід роботи з проектами на уроках з української мови та літератури.
Практична цінність: робота може бути використана вчителями-словесниками, викладачами ДПТНЗ при викладанні української мови та літератури, студентами педагогічних вузів при вивченні методики викладання філологічних дисциплін.

Автор: 

Буймола Олена Віталіївна, викладач вищої категорії, старший вчитель ДПТНЗ «Професійний аграрний ліцей» м. Кобеляки

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі