Користувацький вхід

Навчальна програма авторського варіативного модуля з предмета «Технології» «Технологія енкаустики»

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


0

Варіативний модуль розроблено до навчальної програми «Технології. 10 -11 класи».
Програмою модуля передбачено ознайомлення учнів з нетрадиційною технікою живопису – енкаустикою, її прийомами та особливостями; навчити виконувати зображення в даній техніці; розвивати образне мислення, уяву; сприяти процесу становлення особистості засобами нетрадиційного виду мистецтва; викликати інтерес до творчості та неординарних рішень в проектній роботі; виховувати любов до мистецтва та навколишнього світу.
Енкаустика (від грецького «випалюю») – це старовинна техніка створення картин з використанням розплавленого кольорового воску. Це мистецтво виникло понад 2500 років тому і було відомо ще древнім грекам, римлянам і єгиптянам.
Заняття енкаустикою настільки захоплююче, що до нього дуже швидко і надовго звикаєш. Воно не вимагає вміння малювати, а от фантазія, почуття кольору та творчий початок знадобляться неодмінно, а також ще – папір або картон, воскові олівці і праска. Саме праска! Вам не потрібні пензлики і олівці – їх замінить невеличка праска, за допомогою якого будете розплавляти кольоровий віск і наносити на картон. Шедеври енкаустики прості в своєму створенні: беремо потрібного кольору восковий олівець (можна два або три кольори відразу), наносимо на теплу праску, якою потім проводимо по поверхні картону. Залежно від того, що потрібно зобразити, проводимо всією поверхнею підошви праски або тільки ребром. Наприклад, кінчиком праски можна намалювати листя, траву.
Ефект перевершує всі очікування! Освоївши нескладні прийоми, ви зможете створювати малюнки неймовірної краси: химерні абстракції і зачаровуючі пейзажі. Досить прикласти зовсім небагато своїх старань і завзятості! Одне нанесення – і в результаті на картоні залишаються миті в яскравому воску. Адже воскові фарби не тьмяніють з часом і збережуться на довгі тисячоліття.
Цим способом можна створювати картини, листівки та сувеніри, які будуть дарувати радість вам і вашим близьким.
Виготовлення виробів у техніці «енкаустика» не потребує значних матеріальних затрат. Даним видом діяльності зараз займаються окремі митці та люди, які люблять створювати нове, оригінальне, вишукане.
Зміст модуля дозволяє вивчати його навіть у класах, які не поділяються на групи хлопців та дівчат.

Автор: 

Коровицька Алла Михайлівна, викладач вищої категорії, Професійно-технічне училище 27 м.Берестечко

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі