Користувацький вхід

«Педагогіка партнерства» як один із факторів ефективної взаємодії учасників освітнього процесу. Основні умови успішної організації партнерства школи і сім'ї.

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


2

«Педагогіка партнерства» як один із факторів ефективної взаємодії учасників освітнього процесу. Основні умови успішної організації партнерства школи і сім'ї.

«Якщо учитель став другом дитини, Якщо ця дружба осяяна благородним захопленням, поривом до чогось світлого, розумного, в серці дитини ніколи не з’явиться зло»
В. Сухомлинський.

Базовими критеріями сучасної шкільної освіти стали доступність та якість, наближення до європейських та світових стандартів, відкритість освітніх систем, нові підходи до розвитку національної освіти, формування педагогіки партнерства та співробітництва. Відповідно до цьому зміни в управлінні загальноосвітніми навчальними закладами мають носити системний та цілеспрямований характер. Насамперед це стосується нових підходів до управління сучасною школою, нових управлінських технологій.
Сьогодні в умовах модернізації української освіти одним із напрямків оптимізації навчального процесу є його спрямування на демократизацію взаємовідносин викладача та учня, що відображається в нових підходах до навчання: створенні сприятливої атмосфери співробітництва, зниженні монологічного викладу матеріалу та дублювання інформації, яка може бути отримана з доступних джерел і переходу до діалогізованого спілкування з учнями в ході навчального процесу, інтенсифікації впровадження в навчальний процес активних методів навчання, які дають можливості для розкриття творчої особистості, розвитку ініціативи, активізації пізнавально-навчальної діяльності учня. «Педагогіка партнерства» є один із факторів ефективної взаємодії учасників освітнього процесу.

Автор: 

Даценко Ірина Вікторівна, заступник директора з НВР, Канівська спеціалізована школа І-ІІІ ступенів №6 з поглибленим вивченням іноземних мов Канівської міської ради Черкаської області

Джерело: 

1. Артемова В. Історія педагогіки України : Підручник. / В. Артемова –К. : Либідь, 2006. – 424 с.
2. Вишневський О. Теоретичні основи сучасної української педагогіки :Посібник для студентів вищих навчальних закладів. / О. Вишневський –Дрогобич : Коло, 2006. – 326 с.
3. Гошко А.О., Дмитренко Г.А., Князєв В.М. Контури нового управлінського курсу трансформації України. – К.: Вид-во НАДУ, 2004. – 176 с.
4. Грабовський В.А. Державно-громадське управління загальною середньою освітою в Україні: стан та перспективи //Актуальні проблеми державного управління: Зб. наук. пр. /Редкол.: С.М.Серьогін (голов. ред.) та ін. – Дніпропетровськ: ДРІДУ НАДУ, 2005. – Вип. 1(19). – С. 102-111.
5. Мазак А.В. Управління освітньою галуззю в умовах становлення громадянського суспільства в Україні: регіональний аспект: Автореф. дис. … канд. наук з держ. упр.: 25.00.02 /НАДУ при Президентові України. – К., 2005. – 20 с.
6. Підласий І. П. Продуктивний педагог. Настільна книга вчителя. /І. П. Підласий. – Х. : Вид. група «Основа», 2010. – 360 с.
7. https://www.slideshare.net/ippo-kubg/ss-67119769

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі