Користувацький вхід

Фізичні лайфхаки та досліди

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


0

Учитель Сьогодні наш захід присвячений науці – фізиці. Це дуже важлива та цікава наука. Для багатьох учнів в школі фізика була і є просто нереально складним предметом. Звичайно ж фізика знадобиться в житті і знаючи її закони можливо придумати багато лайфхаків. Давайте подивимося ,які саме
1 лайфхак
Якщо ви якось пролили на паркет воду і вам дуже лінь витирати , то й не витирайте. Просто розмажте ногою по підлозі ,для того щоб збільшити площу поверхні рідини. Як відомо ,інтенсивність випаровування залежить від площі поверхні . Чим вона більша ,тим швидше випаровується. І слідує не залишиться. Звичайно, цей трюк не працює з солодкою водою,так як випаровується лише вода ,а цукор залишиться і все буде прилипати.
2 лайфхак
Якщо ви хочете дуже швидко охолодити воду ,то не потрібно зразу ставити пляшку в холодильник. Візьміть серветку чи папір і змочіть водою , обверніть пляшку та помістіть в морозильник. Ефект охолодження від випаровування буде додаватися до звичайного охолодження . Із за різниці температур пляшка і повітря в морозилці ,та що волога пляшка охолоне швидше ніж суха.
3 лайфхак
Ще один лайфхак , навіть техніка безпеки, тому що це реально може врятувати життя. Під час грози,ніякому разі не стійте під деревом. І чому ж???? Навіть не тому, що дерево може загорітися або впасти. А тому ,що удари блискавки найчастіше відбуваються в дерево і якщо таке відбувається, то по стовбуру дерева проходить величезний електричний струм і розповсюджується в землю у всі сторони. І якщо ви опинитися неподалік з деревом , то тоді по вам може пройти смертельний струм , який може відокремитися від землі.

Автор: 

Погоріловська Катерина Володимирівна

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі