Користувацький вхід

Будьмо толерантними!

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


1

Толерантність, як ніколи раніше, важлива в сучасному світі. Ми живемо у вік глобалізації економіки і все більшої мобільності, швидкого розвитку комунікації. Кожен регіон багатоликий, і тому ескалація нетерпимості і конфліктів потенційно загрожує всім частинам світу. Прояв толерантності, співзвучно повазі прав людини, не означає терпимого ставлення до соціальної несправедливості, відмови від своїх або поступки чужим переконанням. Це означає, що кожен вільний дотримуватися своїх переконань і визнає таке ж право за іншими. «Толерантність» - це здатність почути і зрозуміти іншу людину, - стійкість до стресів, наша терпимість по відношенню до ближнього. Найважливіша мета виховання толерантності полягає в утвердженні цінності людської гідності та недоторканності кожної людської особистості.

Автор: 

Дудко Галина Павлівна
соціальний педагог ЗОШ

Джерело: 

1. Алексашкіна Л.М. Шкільні курси загальної історії: уроки толерантності// Викладання історії та суспільствознавства в школі. – 2003.
2. Альцева Т.П., Зимівець Н.В., Голоцван О.А. та інші. Вирішувати нам – відповідати нам: Посібник. – К.: Навчальна книга, 2002р.
3. Базима Б.А. Психологія кольору. Теорія та практика. – СПб.: Речь, 2005.
4. Бетти Э.Риэрдон. Толерантность – дорога к миру. – М.: Изд-во “Бонфи”, 2001.
5. Битянова М., Вачков И. Встреча со вселенной: Игра на развитие толерантности для старшеклассников // Первое сентября. - 2002. -74

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі