Користувацький вхід

Використання інноваційних методів і прийомів у роботі з казкою

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


0

Дітям дошкільного віку важко уявити дитинство без їхніх улюблених казок. Казка – невід’ємний елемент у вихованні та навчанні дітей різного віку. Казки супроводжують малюка протягом усього дитинства. Діти занурюються у різнокольоровий світ казки і є головним героєм, який творить добро. Діти беруть з них багато корисних знань, які готують в реальному житті долати труднощі. [1, с. 20-22]. У дітей зароджуються перші уявлення про простір, про зв'язок людини і світу, а також робити умовисновки. Казка змушує дитину переживати, відчувати, співчувати та фантазувати. Діти, яким читають казки починають говорити правильно і вміють висловлювати свої думки. Казка дитинства залишається на все життя і будує внутрішній світ дитини. Казки вчать дитину відчувати, переживати і співчувати. У серці кожної дитини живе казка, яку вони проносять у своє доросле життя [2, с. 59-62].

Автор: 

Стаднійчук Інна Володимирівна
вихователь
Ватутінського закладу дошкільної освіти
№7 «Сонечко» комбінованого типу
Ватутінської міської ради Черкаської області

Джерело: 

1. Казкова мандрівка // Журнал «Дошкільне виховання». 2017. - №5, С.20-22.
2. Казка як складова освітнього процесу // Журнал «Вихователь-методист дошкільного закладу», 2010. - №10, - С.59-62.
3. Енциклопедія педагогічних технологій та інновацій/ Автор – укладач Н. П.. Інноваційна практика в роботі вихователя ДНЗ: метод. посібн. / Н. Дятлеко, А. Гончаренко, А. Шевчук та ін.
4. Чепурний Г. Мнемотехніка: технологія ефективного засвоєння інформації в умовах сучасної освіти, Мандрівець 2013, ст.15 – 18, 29 – 30.
5. Інновації в дошкіллі. Програми, технології, проекти, ідеї, досвід
6. Конструктор як засіб атрибутивного забезпечення гри /// Журнал «Вихователь-методист дошкільного закладу»,2014. - №5, С.7-9.
7.Короткий тлумачний словник української мови / Під ред Л.Л. Глумецької. – К.: Рад.шк., 1978. – 296 с.

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі