Користувацький вхід

ІНТЕРАКТИВНІ МЕТОДИ НА УРОКАХ ФІЗИКИ

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


0

ІНТЕРАКТИВНІ МЕТОДИ НА УРОКАХ ФІЗИКИ
ВСТУП
Фізика-одна з провідних наук про природу .Вона розкриває взаємозв’язок явищ довкілля на основі різнобічного й точного їх вивчення.
Без знайомства з фізикою не можна зрозуміти явища природи . Не можна також зрозуміти сучасні досягнення науки й техніки.
За змістом і науковими методами дослідження фізика в сучасній школі є потужним засобом навчального й виховного впливу на школярів , вона сприяє розвитку розумових здібностей , формуванню наукового світосприйняття ,вихованню волі й характеру. Основними дидактичними принципами принципами навчання фізики повинні бути : науковість і системність
Викладання матеріалу , його доступність для учнів , наочність навчання , свідомість та активність учнів у засвоєнні навчального матеріалу .
Учитель фізики чітко визначає об’єм , зміст і шляхи вивчення навчального матеріалу з фізики на певний період і на кожен урок . Немає й не може бути одного універсального методу викладання предмета . Розмаїття форм і методів ― необхідна умова викладання будь-якого навчального предмета. Зокрема це важливо у викладанні фізики , оскільки вона є складною й багатогранною за своїм змістом , методами дослідження й вивчення явищ природи.
Основними в навчанні фізики повинні стати активні методи , які залучають учнів до роботи , зацікавлюють їх, викликають бажання здобувати нові знання й застосовувати їх на практиці .До таких методів навчання можна віднести бесіду , спостереження дослідів, проведення експериментів , лабораторних і практичних робіт , спільне обговорення результатів дослідів , коментоване розв’язування якісних задач, фронтальне розв’язування якісних задач, проведення наукових конференцій ,застосування ігрових моментів . Важливо стежити, щоб учні добре засвоїли основні терміни , одиниці вимірювання й загальні закони природи. Активізуючи роботу учнів, ми формуємо активну, самостійну особистість ,здатну самореалізуватися в майбутньому.

Автор: 

Колеснікова Ніна Йосипівна, вчитель фізики, КЗ"НСЗШ№14" м. Нікополь

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі