Користувацький вхід

Методичні вказівки щодо виконання розділу «Охорона праці» в дипломному проектуванні

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


0

Залізничний транспорт є однією із важливих складових частин забезпечення життєдіяльності багатогалузевої економіки України. На залізничному транспорті України впроваджуються у виробництво сучасні технології відновлення рухомого складу з відповідним переоснащенням промислово-ремонтного потенціалу підприємств.
Важливе місце при підготовці спеціалістів з технічного обслуговування і ремонту вагонів займає дипломне проектування. Робота над проектом повинна базуватися на конкретному матеріалі підприємства, на якому проводиться переддипломна практика, або на якому працює студент заочного відділення.
Дипломний проект є самостійною роботою студента, на основі якого Державна кваліфікаційна комісія вирішує питання про присвоєння студенту кваліфікації техніка-електромеханіка. Дипломний проект визначає ступінь підготовленості студента до вирішення питань раціональної організації виробництва і технології на основі новітніх досягнень науки, техніки і прогресивних форм організації праці та охорони праці і навколишнього середовища.
Охорона праці спрямована на створення потрібних санітарно-гігієнічних умов, безпечних умов праці і протипожежної профілактики. Ці питання повинні враховуватися при розробці технологічного процесу, ремонту вагонів та ТО і ПР на ПТО, при виборі і розташуванні технологічного обладнання. При цьому необхідно керуватися діючими інструкціями, ДГСТами, а також підручником з охорони праці.
Матеріал цього розділу доцільно розмістити в пояснювальній записці дипломного проекту у вигляді сконцентрованих заходів, або розроблених технічних рішень.
В розділі охорони праці повинні бути виконані розрахунки освітлення робочих місць, детальна розробка систем опалення або вентиляції, заходи з виробничої естетики, захисту навколишнього середовища і від шуму. В заходах з протипожежної профілактики доцільно відобразити застосування важко запалювальних матеріалів, безпечного технологічного обладнання і засобів пожежогасіння. Особливу увагу слід приділити заходам з охорони навколишнього середовища, зниженню рівнів шуму безпосередньо на робочих місцях, парках ПТО сортувальної станції і дільницях вагонних депо.

Автор: 

Абрамович В’ячеслав Каземирович
викладач
Одеського коледжу транспортних технологій

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі