Користувацький вхід

Впровадження елементів національно-патріотичного виховання на уроках у початкових класах, шляхом застосування інтерактивних технологій в умовах НУШ

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


0

Школа покликана стати для учня та вчителя місцем духовного збагачення кожного з учасників навчально-виховного процесу, де формувалася б громадянська зрілість, особиста відповідальність за свій внесок у національно-патріотичне відродження України, у розбудову держави. Велику роль в цьому відіграє національно-патріотичне виховання молодших школярів – надзвичайно важлива складова для формування свідомої розвиненої особистості. Воно має пронизувати весь навчально-виховний процес, органічно поєднувати національне, громадянське, моральне, родинно-сімейне виховання, сприяти формуванню у дітей національних та загальнолюдських цінностей.
Тому навчальний процес будуються таким чином, щоб пробудити в учнів національні почуття, виховувати в них повагу та любов до своєї країни, свого народу, до його віковічних моральних та духовних здобутків, гордість за свою Батьківщину.
Описані в брошурі форми, методи, прийоми на уроках української мови, літературного читання, природознавства, основ здоров’я, Я у світі, інтегрованих уроках та уроках-проектах в початковій школі є найбільш ефективними для формування національної свідомості. Національні та загальнолюдські цінності реалізуються основними шляхами і засобами, як історія, краєзнавство, природа рідного краю, національна символіка, народні прикмети, загадки, прислів’я, легенди та ін. Основними напрямами патріотичного виховання на уроках є: формування думки про суспільну значимість родини, про сім’ю, рід і родовід; краєзнавство; ознайомлення з явищами суспільного життя; формування знань про історію держави, державні символи; ознайомлення з традиціями та культурою свого народу. Конспекти уроків репрезентують інтерактивні технології та нестандартні прийоми, маючи виховну мету - національно-патріотичне виховання.
Матеріал містить мотиваційно-цільовий та пошуковий аспекти, які активізують пізнавальну діяльність учнів на уроці, розвивають кругозір, уміння думати та робити висновки, працювати колективно і самостійно.

Автор: 

Пєркова Анна Іванівна
вчитель вищої категорії, вчитель-методист, керівник Школи молодого вчителя початкових класів Великоновосілківського району
Осіпцова Катерина Федорівна
вчитель-методист Великоновосілківської гімназії з ЗОШ І ступеня
Уздємір Ольга Анатоліївна
методист методичного центру управління освіти, молоді та спорту Великоновосілківської райдержадміністрації

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі