Користувацький вхід

Забезпечення наступності дошкільної та початкової освіти: шляхи вирішення в умовах НУШ

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


0

Працюючи над обласною науково-методичною проблемою «Освітні стратегії соціалізації особистості громадянського суспільства» надаємо перевагу проблемам адаптації та соціалізації до нових умов життя в НУШ і ЗДО; реалізовуємо особистісно зорієнтовану модель дошкільної освіти, розвиваючи у дитини відповідальність, здатність самовизначатися у життєвому просторі, ціннісно ставитися до природи, світу, людей і самої себе; гармонізуємо процес входження кожної дитини в новий колектив однолітків; допомагаємо визначити в суспільстві своє місце, налагодити стосунки з новим колом людей і почуватися компетентною, життєво вправною і життєрадісною; формуємо почуття солідарності, згуртованості, відданості.
Розвиваємо соціальні компетенції особистості; запроваджуємо новітні технології соціалізації; сприяємо накопиченню досвіду управління інноваційними процесами в освітній діяльності, маємо високі результати в активізації механізмів соціалізації та адаптації, розвитку громадянської активності та зростання рівня життєвої компетентності дошкільника.
Як результат, дитина відчуває себе членом соціальної групи, зберігає свою індивідуальність, навчається жити в гармонії з оточенням. Це вкрай важливо для дитини як особистості, що лише розпочинає свій життєвий шлях.

Автор: 

Тронь Людмила Романівна
вихователь
Софіївського комунального дошкільного навчального закладу «Ромашка» Софіївської селищної ради Софіївського району Дніпропетровської області

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі