Користувацький вхід

Розробка уроку з теми "Школа", 5 клас

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


0

Урок в 5 класі з теми «Школа» був побудований на знайомому лексико-граматичному матеріалі, сприяв формуванню вмінь зорового сприймання , усного продукування, підвищував мотивацію вивчення німецької мови. Очікувалось, що здобувачі освіти зрозуміють простий особистий лист з теми та обміняються інформацією щодо знайомих питань з теми, зможуть написати лист-відповідь про свою школу, предмети, які вивчаються в школі тощо.
Бесіда про необхідність вивчення німецької мови рідною мовою на початку уроку мала на меті підвищити мотивацію навчання та дізнатись, що здобувачі освіти думають з цього питання. Здобувачі освіти висловлювали свою думку, а надавач освітніх послуг підвів підсумки цього етапу уроку за допомогою яскравих плакатів. Подальшим мотиваційним моментом уроку була демонстрація аутентичних листів німецьких школярів, які п’ятикласники не змогли зрозуміти, тому було наголошено на подальшому вивченні німецької мови.
Крок за кроком гімназисти йшли від простого до складного, виконуючи різноманітні завдання, які сприяли досягненню кінцевої мети: за допомогою малюнків «збудували» свою школу, в якій проводили уроки: малювання, математики, німецької мови, англійської мови. Між уроками були музикальна пауза, спортивна пауза, ігрова пауза. В кінці уроку був зроблений висновок, що німецьку мову вчити- це стильно. Урок був комунікативно-діяльнісним, сюжетним, переважали усні форми роботи: фронтальна, парна та рольові ігри, за допомогою яких формувались вміння усного продукування та підтримувалась мотивація щодо вивчення німецької мови.
На уроці використовувались аудіо-візуальні засоби навчання.
Логічність, послідовність етапів уроку, чіткість інструкцій надавача освітніх послуг створювали умовно-комунікативну ситуацію на уроці, під час якої здобувачі освіти були активними її учасниками: вели бесіду про роль німецької мови в їх подальшому житті, створили вірш про школу, «побудували» школу за допомогою малюнків, прочитали лист від німецької школярки, який націлив їх на виконання подальших завдань, продемонстрували гарне виконання домашнього завдання: школярі проводили міні-уроки, розважались під час «перерв»: співали пісню, складали танграму та виконували фізичні вправи.

Автор: 

Пузанова Лариса Олександрівна, вчитель німецької мови Ніжинської гімназії №3

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі