Користувацький вхід

Опис досвіду роботи «Формувальне оцінювання на уроках математики як засіб управління самооцінкою школярів»

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


0


Анотація на досвід роботи
«Формувальне оцінювання на уроках математики як засіб управління самооцінкою школярів»
вчителя математики та інформатики
Енергодарського навчально-виховного комплексу №1
Ройко Оксани Валеріївни


Тема, яку представляє автор досвіду,пов'язана з розробкою технології оцінювання, яка дозволяє забезпечувати підвищення якості індивідуальних навчальних досягнень школярів. Актуальність роботи визначається реформуванням соціально-економічної системи, в зв’язку з чим в системі освіти почались активні процеси зміни змісту освіти, форм і методів контролю й оцінки її якості. Впровадження формувального оцінювання передбачає переорієнтацію учнів з пасивних слухачів на активних учасників навчально-виховного процесу, перетворення їх, як писав Ш. Амоношвілі, в «…союзників вчителя в своєму ж навчанні і вихованні…».
В основі досвіду Ройко О.В. – теоретичні розробки відомих науковців, педагогів, психологів та соціологів, таких як В.Ф. Шаталов, Пинська М. А., Б.Г. Ананьєв, Н. Є. Анкудінова, Л.І. Божович, Ю.А. А.Г. Спіркін, І. І. Чеснокова, Н.Є. Шафажінская та інші. Однак він не є механічним перенесення теоретичних положень у практичну діяльність педагога. За інноваційним потенціалом досвід «Формувальне оцінювання на уроках математики як засіб управління самооцінкою школярів» носить комбінаторний характер, бо передбачає конструктивну інтеграцію відомих ідей та методик з сучасними перспективними веб-технологіями, що дозволяє вчителю творчо інтерпретувати різні підходи до організації навчально-виховного процесу.
У теоретичній частині досвіду автор приділяє особливу увагу питанню впливу оцінки навчальної діяльності учня на його особистість,на формування його самооцінки, яка є провідним компонентом у структурі самосвідомості особистості. Розглядає оптимальні методи та прийоми впровадження формувального оцінювання в залежності від змісту та мети навчальної діяльності.

Автор: 

Ройко Оксана Валеріївна
вчитель математики та інформатики
Енергодарського навчально-виховного комплексу №1 Енергодарської міської ради Запорізької області

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі