Користувацький вхід

Об'єми та площі поверхонь геометричних тіл

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


0

Одна із проблем, з якою постійно стикаються викладачі професійно-технічних навчальних закладів – відсутність інтересу підростаючого покоління до навчання, а саме до вивчення геометрії. Завдання викладача полягає в тому, щоб зацікавити дітей, прищепити інтерес до вивчення предмету. Одним із дієвих засобів зацікавлення учнів математикою, зокрема геометрією, є проведення уроків з використанням завдань, пов‘язаних із повсякденним життям та завдань професійного спрямування.
Такі уроки вимагають від викладача спеціальної підготовки, але дають можливість показати велике значенні математики в житті людини. Урок формування компетентностей з теми «Об‘єми та площі поверхонь геометричних тіл» розроблений для учнів 3 курсу , які навчаються за підручником Г.П. Бевз, В.Г. Бевз «Математика» 11 клас. рівень стандарту, та спрямований на формування професійних компетенцій учнів. Прикладна направленість уроку визначається значною кількістю задач практичного змісту.
На даному уроці мною використовуються різні методи і форми інтерактивного навчання та самостійної роботи учнів. Застосування презентацій майже на всіх етапах уроку дозволяє зробити урок більш насиченим і продуктивним, активізувати пізнавальну діяльність учнів, підвищити наочність навчального матеріалу, моделювати геометричні об'єкти, скоротити час на побудову креслень до задач. Під час уроку учням пропонується інтерактивні вправи: «мозковий штурм», скрайбінг – аплікація, математичне лото, «метеоритний дощ». Це змушує їх аналізувати, порівнювати, спостерігати, узагальнювати, робити висновки. Запропоновані на уроцізадачі не є типовими, які розв'язуються за зразком. Це сприяє активізації розумової діяльності учнів.

Автор: 

Москаленко Оксана Володимирівна, викладач математики, м. Кременчук ПТУ №26

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі