Користувацький вхід

«Напрямок «контемп»».

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


0

НАПРЯМОК «КОНТЕМП»
Танцювальний напрямок контемп (contemporary dance) – є одним з найпопулярніших танцювальних напрямків у хореографії. Сьогодні під назвою “Контемп” розуміють безліч танцювальних стилів, але основами хореографії контемпорарі є реліз, флаїн’ лоу, контактна імпровізіція, а також гармонічне поєднання східних технік та духовних практик, таких як йога, цигун, та навіть айкідо з класичним західним танцем.
ДЖАЗ
Танцювальний стиль Джаз – емоційний та розкутий, експресивний та дикий, як Африка, звідки він бере свій початок. Джазовий танець є основою практично для кожного з стилів сучасного танцю. Його елементи зустрічаються у таких напрямках як джаз-фанк (jazz-funk), нью стайл (new style), ліричний хіп-хоп (lyrical hip-hop), хіп-хоп хілз (hip-hop heels) та контемпорері (contemporary). А ще, завдяки джазу, народились такі стилі як чарльстон (charleston), кейкуок (cakewalk), блек ботом (black bottom), джиттербаг (jitterbug), бугі-вугі (boogie woogie), свінг (swing) та лінді хоп (lindy hop).
ПАРТНЕРИНГ
Партнеринг та контактна імпровізація – невід’ємні складові одного цілого. Відчувати свого партнера, вести, чи рухатись слідом за ним у танці – це мистецтво, що потребує не тільки вміння танцювати, а й особливого симбіозу двох людей.
Це той випадок, коли спілкування партнерів мовою тіла приводить до спільних відкриттів та хвилюючих переживань, коли двоє стають одним цілим
. РЕЛІЗ
Реліз – не стиль танцю. Це спосіб звільнити свій розум та дух, розслабити тіло, надати рухам розкутості та невимушеності. Тут ми вчимося слухати своє тіло, дозволяємо м’язам думати раніше за мозок, забуваємо, що вміємо ходити, аби навчитись заново, перетворюємось на безформну амебу чи згусток енергії… Це щось на кшталт духовних практик йогів. Ні левітацію, вихід з тіла та телекінез ми не практикуємо. Але все ж, реліз – це корисно та цікаво. Спробуйте та переконайтесь!
КОНТАКТНА ІМПРОВІЗАЦІЯ
Контактна імпровізація – це можливість вийти за рамки, говорити з партнером чи глядачами мовою танцю. Адже у контактній імпровізації виступ можливий не лише з партнером: емоційний зв’язок можна встановити з публікою чи навіть будь-яким з оточуючих предметів… Можна танцювати наодинці, у парі, групою, разом чи по черзі. Ми любимо контактну імпровізацію саме за свободу і регулярно влаштовуємо вуличний джем (jam), на якому танцюємо самі та запрошуємо до танцю усіх бажаючих.
ФЛАЇН’ ЛОУ
Флаїн’ лоу, що дослівно означає “низький політ” (flying low) – це комплекс вправ, що виконуються на підлозі чи матах та допомогають розвивати основні прийоми контемпорері: стискання та розслаблення, ізоляцію, спіральність, перетікання, інертність, падіння, тощо. Завдяки вправам за технікою флаїн’ лоу, тіло танцюриста звільняється від заскорублості та затислості, крок за кроком стаючи гнучким та еластичним, а рухи – вільними.

Автор: 

Керівник Андрушок М.В.

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі