Користувацький вхід

Історія. Україна та світ Відкрите заняття

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


0

В історії ХХ століття Українська революція є головною подією в історії України. Боротьба за державність 1917-1921 рр. українського народу і сьогодні,незважаючи на те що існує багато різноманітних джерел, визиває інтерес у дослідників тих подій. Молода людина – це людина, яка не тільки прагне знати історію своєї Батьківщини, але і приймає активну участь у дослідницькій роботі з метою розширення свого світогляду. Відкриття імен забутих героїв, вивчення історії своєї малої Батьківщини цього періоду,документів дасть можливість студентам якісно підготуватися до ЗНО. Тема “Українська революція “ насичена подіями,документами,кількістю історичних діячів,які мали різні політичні погляди, методи боротьби і тому представляє труднощі в вивченні для студентів.
Боротьба українського народу за створення своєї держави в період 1917-1921 рр. розкрила героїзм народу, який століттями боровся за свою свободу, нові якості людей,які не лишилися осторонь цих подій, а приймали активну участь . «Україна в 1918р.» - цю тему було винесено на заняття-лекцію для вивчення подій революції на платформі ZOOM для кращого засвоєння матеріалу студентами у формі діалогу та обговорення проблемних питань,поєднуючи з подіями ,які відбуваються в Україні на сучасному етапі. Молоде покоління повинно пам’ятати про тих, хто віддавав своє життя за формування Української держави вже майже 100 років тому.
В процесі розкриття теми студенти використовують додаткові бібліографічні матеріали. Ця робота направлена на формування свідомої молодої людини,активного громадянина,почуття патріотизму, гордості за героїчну історію українського народу.
Методичні рекомендації проведення заняття-лекції дає можливість ознайомитись з однією із форм поєднання навчальної та національно-патріотичної роботи. Основне завдання -розкриття історичних подій,засвоєння основних понять,подій,встановлення причинно-наслідкових зв’зків,формування просторово-хронологічних компетенцій.

Автор: 

Сімакова О. А.

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі