Користувацький вхід

Розробка відкритого інтегрованого виховного заходу. Географічно-радіотехнічний квест «Країни та компоненти»

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


0

Географічно-радіотехнічний квест “Країни та компоненти”

Мета: формування всебічно розвиненої особистості, розвиток пізнавального інтересу до наукових досягнень, виховувати любов до обраної професії, популяризації професії та профорієнтаційної роботи. (слайд 1; 2)

Радіомеханік – творець
електроніки нового покоління, а
розвиток науки і техніки – це шлях до
цивілізованого суспільства.
Щойно повіриш у те, що досяг ідеалу як подальший розвиток призупиняється і починається рух назад.
Махатма Ганді
Хід заходу

Класний керівник: Все починалось так:
Сьогодні електроніка скрізь: у космосі, медицині, на транспорті, у побуті…За нею – майбутнє. Техніка – не вічна, вона виходить з ладу і потребує ремонту. Тому радіомеханіки потрібні скрізь і завжди. Вони “лікують” техніку, продовжуючи їй життя. Хочеш дізнатися, як працює електронна техніка? Тоді вивчай “мову електричних схем”- позначення радіоелементів. Ця мова зрозуміла спеціалістам у галузі електроніки в усьому світі. А скільки радіодеталей у пристроях електроніки! Про них ти повинен багато знати, розуміти маркування їх параметрів. Без цих знань – ніякого ремонту! Скласти електричну схему, виміряти її параметри – це цікаво і зовсім просто. Паяння друкованих плат – це “техніка ювеліра”. Тут треба бути особливо уважним та акуратним. Виготовити радіоприймач, електричний дзвінок? - Легко! А головне – приємно, бо це зроблено своїми руками.
У вас зламався телевізор, не працює DVD - плеєр, ви не знаєте, як підключити домашній кінотеатр. Що робити? Відповідь проста – зверніться до спеціалізованого
сервісного центру. Вас радо зустрінуть працівники і зарадять у розв’язанні пробле- ми. А хто вони, працівники сервісного центру? Це робітники, які мають кваліфіка-
цію радіомеханіка з обслуговування та ремонту радіотелевізійної апаратури.
Здобувач освіти: До обов’язків радіомеханіка входить виявлення причин несправностей, усунення неперіодичних несправностей, налаштування телевізорів усіх класів вітчизняного та імпортного виробництва, виявлення причин несправностей та виконання робіт з ремонту та налаштування конверторів дециметрового діапазону, музичних центрів, транзисторних радіоприймачів I і вищого класів, стереофонічних, автомобільних приймачів та магнітол усіх типів, магнітофонів транзисторних II та I класів, виконання робот з модернізації вузлів і блоків радіотелевізійної апаратури.

Автор: 

Пилипець Ніна Болеславівна
викладач географії та основ галузевої економіки вищої категорії
Державного професійно-технічного навчального закладу «Білоцерківський професійний ліцей»

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі