Користувацький вхід

Стаття Логопедичні казки як ефективний засіб корекційно-розвиткової роботи з дітьми дошкільного віку з особливими освітніми потребами

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


0

Анотація досвіду:
Провідна ідея:
Розкрити застосування логопедичних казок в процесі корекційно-логопедичної роботи під час розвиткових занять. Дібрати активні форми, методи та прийоми, які дають можливість організувати навчальний процес таким чином, щоб стимулювати мовну, самостійну, пізнавальну активність дітей з ООП, запобігаючи перевтоми, а також розвинути їхні творчі здібності.
Актуальність:
Актуальність теми зумовлено потребою своєчасного оволодіння мовленням – основою розумового розвитку дитини, запорукою її повноцінного спілкування з навколишнім світом. Правильне, виразне мовлення дає дитині можливість максимально широко користуватися нею як засобом спілкування, що сприяє формуванню особистості дитини в цілому. Вся діяльність дитини безпосередньо пов’язана з мовленням, яке вже починаючи з перших років життя відповідно впливає на діяльність дитини, змінює її поведінку.
Мета:
Розвивати всі сторони мовної функціональної системи в цікавій для дошкільника формі; розвивати пізнавальні здібності дітей, вміння встановлювати прості причинно-наслідкові зв'язки, показувати та адекватно оцінювати моделі поведінки у різних життєвих ситуаціях; допомагати засвоювати соціальні норми взаємин у суспільстві; допомагати вирішувати особистісні проблеми дитини опосередкованим шляхом, показувати успішні моделі взаємодії з навколишнім світом.

Автор: 

Ахмерова Олена Юріївна
вчитель-логопед
Краматорський навчально-реабілітаційний центр "Гайок"

Схожі публікації

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі