Користувацький вхід

Останні публікації

Навчальна програма інтегрованого курсу "Основи топографії та орієнтування" для 8-9 класів СЗЗСО

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


0

Основна мета курсу: формування особистості учня, який знає і розуміє топографічну карту; вміє орієнтуватися на місцевості з картою і без карти; розв'язує топографічні задачі; враховує тактичні особливості місцевості та використовує топографічну карту для вивчення й оцінки місцевості.

Завдання: набуття учнями вміння використовувати топографічні карти та інші засоби і методи для орієнтування на місцевості.

Предмет вивчення: місцевість, способи оцінки та отримання інформації про неї, використання для цього топографічних карт.

Передбачає міжпредметні зв'язки з географією, Захистом України, прикладною фізичною підготовкою, математикою, інформатикою.

Курс має практичну спрямованість., яка реалізується під час розв'язання проблемних, ситуативних завдань, роботи з інтернет-ресурсами. Він спрямований на розвиток умінь і навичок роботи з ГІС та іншими джерелами інформації.

Програма курсу розрахована на 17 годин і складається зі вступу та двох розділів, які об'єднані у теми. В процесі вивчення курсу передбачено виконання 9-ти практичних робіт, дев'яту практичну роботу можна замінити на практикум (змагання зі спортивного орієнтування).

Півдготовлено у співавторстві на обласний конкурс "Інноваційні програми і дидактичне забезпечення для осучаснення освітнього процесу - 2021". Автори програми відзначені званнями лауреатів конкурсу.

Автор: 

Бенюк Г. М., Грицевич Т. Л.

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі