Користувацький вхід

Презентація до уроку з української літератури в 5 класі за темою "Максим Рильський .Вірш"Осінь-маляр із палітрою пишною..."

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


0

Однією із важливих складових сучасної освіти є медіа-та інформаційна грамотність учнів. Оскільки використання інформаційного середовища для навчання повинно бути перш за все безпечним. Завдання вчителя полягає у формуванні медіаграмотності учнів через критичне ставлення та визначення правдивості джерел інформації ; навчити безпечно використовувати інформаційне середовище у власній творчості, збагачувати власний досвід і духовний розвиток, взаємодіяти з іншими особами в цифровому просторі, дотримуючись норм літературної мови та обирати необхідні для цього медіаформати (ілюстрації та тексти з різних джерел, створення нескладних графічних зображень). Для формування медіаграмотності учнів на уроках української літератури будуть доречними такі методи та прийоми: тексти "Нової природи" ( "Асоціаціативне гроно, " Сенкан" , " Фотоквест", "Віднови риму", "Ключові слова", "Евристична бесіда", "Так чи ні", "Словесне малювання", "Паспорт-характеристика твору"), які також спрямовані на розвиток мислення учнів , творчої уяви, мовлення, пам'яті, долучають до читання, виховують творчого читача-візуала.

Автор: 

Мельникова Наталія Валеріївна , учитель зарубіжної літератури, Краматорська загальноосвітня школа 1-3 ступенів № 20 Краматорської міської ради Донецької області .

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі