Користувацький вхід

День Дошкілля крокує країною: Житомирська область

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.



28 вересня 2012 р. у Житомирському ОІППО відбувся День Дошкілля. На ньому побували Тетяна Вороніна, головний редактор видань «Дитячий садок» і журналу «Дошкілля» видавництва «Шкільний світ», член НСЖУ, та Ірина Стеценко, заступник головного редактора видань «Дитячий садок» і журналу «Дошкілля» видавництва «Шкільний світ».

Надзвичайно зворушливо, коли виплекана та втілена ідея, на твоїх очах підтримана людьми, задля яких ти працюєш, не завдяки вказівкам інших, а за покликом душі. Саме такі почуття ми пережили, побувавши в Житомирі на святі День Дошкілля. Цьогоріч так масштабно в Житомирі День Дошкілля відзначають уперше.

На свято запросили й ветеранів дошкільної освіти області, нагородили переможців та лауреатів обласних конкурсів, відзначили кращих педагогів дошкільної освіти. А концерт з участю вихователів із дітьми, студентів і викладачів вишів перевершив усі очікування.

Олександр Пастовенський, начальник управління освіти і науки Житомирської облдержадміністрації, наголосив, що стільки любові та поваги до дітей, такого величезного ентузіазму, як у педагогів дошкільної освіти, украй рідко зустрінеш у освітян інших галузей.

У Житомирській обл. високими темпами відновлюється дошкілля: на будь-якій нараді обов’язково цікавляться новинами з дитячих садків області. Завдяки освітянам-дошкільникам батьки та громада переосмислюють роль дошкільного виховання в становленні особистості. Так, за три останні роки відновлено 96 дитячих садків, з них 36 — з ініціативи громади. Область по праву посідає перше місце в країні за кількістю відновлених дитячих садків. Це заслуга всіх!

«Якщо десяток років тому ми ще посідали останні місця за рівнем охоплення дітей дошкільним вихованням, то нині ввійшли до першої п’ятірки», — сказав Олександр Вікторович.

Проте наразі Житомирщина має проблему з недостатністю місць у дитячих садках. За соціальними ініціативами Президента і відповідно до позиції Глави уряду, до завершення 2013 р. в Україні потрібно ліквідувати черговість на влаштування дітей до ДНЗ. У Житомирській обл. поки що на кожні 100 місць у черзі 121 дитина, тоді як по державі у середньому — 113. Як повідомив О. Пастовенський, згодом проблема неодмінно буде вирішена за рахунок нових форм дошкільної освіти, як-от: приватні, сімейні, пришкільні дошкільні навчальні заклади.

«Ще мине кілька років, і дошкілля стане головною галуззю освіти», — зазначив О. Пастовенський.

Алла Салацька, головний спеціаліст Управління освіти та науки Житомирської облдержадміністрації, щиро привітала всіх педагогів-дошкільників зі святом. Наголосила, що всі вони найкращі, найвідповідальніші, найзавзятіші, найтерплячіші… Побажала і надалі бути най, най, най…

А. Салацька передала вітання Ніни Омельяненко, голови Всеукраїнської громадської організації «Асоціація працівників дошкільної освіти».

Сергій Рижук, голова Житомирської облдержадміністрації, зауважив, що, на жаль, тривалий час у країні не приділяли належної уваги дошкільній освіті. Тому нині ми намагаємося виправити цю помилку. Адже наслідки жахливі — без війни збільшилася кількість дитячих будинків та інтернатів, де виховуються сироти, що мають живих батьків. Тож виховувати майбутні покоління потрібно з утроби материнської, від зародку людського.

На жаль, сьогодні часто-густо ми лікуємо хворих, часто хвороба вже стала хронічною й вилікувати її не можна. Але ж згадаймо: Міністерство охорони здоров’я! Отже, чому сьогодні не приділяють належної уваги саме ОХОРОНІ здоров’я? Яку воду ми п’ємо? Яким повітрям дихаємо? Що їмо?.. Адже саме зі здоров’я майбутніх батьків починається здоров’я їхніх дітей.

Тож у Житомирській обл. приділяють велику увагу збереженню здоров’я людей: область твердо посідає четверте місце за показниками охорони здоров’я, за рівнем сучасної моральної ефективної медицини область виходить на доволі серйозний рівень. Сьогодні в ній є один із найпотужніших центрів перинатальної медицини України, де від самого початку життя стежать за розвитком дитинки, допомагають їй народитися здоровою.

«Ми маємо колосальний потенціал, і я вірю, що ми всі разом зможемо його реалізувати. Я гордий тим, що в нас є такий потужний загін педагогів-дошкільників, які чесно роблять свою справу!» — сказав С. Рижук.

Щиро вдячні всім, хто організував обласне свято Дошкілля, допомагав у його проведенні, взяв участь у концерті! Натхнення, здоров’я, радості, вдячних батьків усім працівникам дошкільної освіти області!

Автор: 

Шкільний світ

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі