Користувацький вхід

Лужні елементи та лужні метали

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


0

Урок хімії з використанням ІКТ розроблений вчителем Прилуцької гімназії № 5 Деревянко Віталіною Сергіївною, що має ІІ категорію та педагогічний стаж роботи 6 років.
Урок на тему «Лужні елементи та лужні метали» в 10 класі виконаний згідно чинної Програми для загальноосвітніх навчальних закладів. Хімія 10 – 11 класи.
Дуже важливо організувати процес навчання так, щоб дитина активно, з цікавістю і захопленням працювала на уроці, бачила плоди своєї праці і могла їх оцінити. Допомогти вчителю у вирішенні цього непростого завдання може поєднання традиційних методів навчання та сучасних інформаційних технологій, у тому числі і комп'ютерних. Адже використання комп'ютера на уроці дозволяє зробити процес навчання мобільним, строго диференційованим та індивідуальним. А тому урок з даної теми педагог створила з використанням пакету Microsoft Office, який включає в себе крім відомого всім текстового процесора Word ще й електронні презентації Power Point та медіа програвач.
Для підтримання стійкого інтересу до вивчення хімії вчитель використовує різноманітні методи, прийоми, форми та засоби, що спонукають дітей до активного навчання. На початку уроку використовує евристичну бесіду, інтерактивну вправу «Мікрофон», щоб пригадати пройдений раніше матеріал і активізувати учнів до роботи. На етапі вивчення нового матеріалу з метою унаочнення Віталіна Сергіївна використовує слайди № 2 - 9, які дозволяють швидко перевірити самостійну роботу учнів з підручником, результатом якої є складання діаграм Вена.
Для розвитку пізнавальних, творчих інтересів учнів, уміння орієнтуватися в інформаційному просторі та поглиблення і розширення знань учнів про біологічне значення лужних елементів Віталіна Сергіївна використовує проект учнів на тему «Біологічна роль лужних металів». Слайди № 10 -21.
Вивчаючи хімічні властивості лужних металів учитель використовує демонстрацію з подальшою постановкою проблеми та відеодемонстрацію «Взаємодія натрію з сіркою» та «Горіння калію в хлорі». Слайди № 22-24.Дані відеодемонстрації є не заміною реального експерименту через неможливість його спостереження на уроці, а новою складовою частиною засобів наочності й доповнення в системі навчального експерименту. Відеодемонстрація не містить готових знань. Вона є лише об’єктивним науковим фактом, джерелом необхідної інформації. Такий метод представлення навчального матеріалу є евристичним, тобто інформація подається настільки зрозуміло, щоб нові знання виявилися доступними для свідомого засвоєння учнями. (Відеодемонстрація запускається окремо від презентації Power Point)
Під час закріплення знань з теми вчитель запланувала тестування з наступною самоперевіркою з використанням інформаційно – комунікаційних технологій. Слайди № 25-32.
Задля економії часу уроку диференційоване домашнє завдання подається на слайді №33.

Автор: 

Деревянко Віталіна Сергіївна
Учитель хімії
Прилуцької гімназії № 5

Цікавий урок, особливо сподобалась презентація!!!

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі