Користувацький вхід

Урок компаративного аналізу. 6 клас. Ярослав Стельмах «Химера лісового озера, або Митькозавр із Юрківки»

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


1

Пріоритетним завданням навчально-виховного процесу в сучасній школі є всебічний розвиток школярів, зокрема творчого потенціалу особистості, яка могла б гідно представляти себе, свою націю, свій народ, мову у світовій цивілізації.
Життя доводить, що в складних умовах, які постійно змінюються, найкраще орієнтується, приймає рішення, працює людина творча, гнучка, креативна, здатна до генерування і використання нових ідей, задумів, підходів та рішень. Це людина, яка володіє певним переліком якостей, а саме: рішучістю, вмінням не зупинятися на досягнутому, сміливістю мислення.
Найефективнішим засобом досягнення мети є інноваційні технології навчання. Інноваційний підхід забезпечує позитивну мотивацію здобуття знань, створює ситуацію успіху, сприяє повноцінній діяльності кожної дитини.
Вважаю, що сучасному педагогові необхідно вибрати те "зерно", що дасть змогу створити свою міні-методику. А у творчого вчителя й учні прагнутимуть до творчості.
Для формування компетентностей продуктивної творчої діяльності учнів на своїх уроках застосовую технології критичного мислення, проблемного навчання, інтерактивні, проектні технології.
Особливості того чи іншого літературного твору неможливо пізнати без порівняльного вивчення творів ,авторів ,які належать до однієї або різних національних культур. За допомогою уроків компаративного аналізу учні можуть краще зрозуміти єдність світового літературного процесу й одночасно пізнати національну самобутність рідної літератури.Такі уроки дозволяють глибше розкрити ідейно – естетичний зміст кожного з порівнюваних творів,а найважливіше : спонукають до творчості і вчителя , і учнів.

Автор: 

Діденко Ірина Миколаївна, учитель української мови й літератури НВК ЗОШ І — ІІІ ступенів-ліцей м. Добропілля

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі