Користувацький вхід

Урок "Загальна характеристика планет. Земля"

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


0

Астрономія не тільки розкриває таємниці глибин Всесвіту, але й допомагає людям у їхній практичній діяльності: у складанні точних карт поверхні Землі, правильному визначенні курсу кораблів і літаків, Службі точного часу й багато в чому іншому.
З того самого дня, як у людини зародилася думка, його увага була цілком поглинена спогляданням зоряного неба. Воно вражало її красою, своєю величчю.
Чи часто ви дивитесь на зоряне небо? Що ви там бачите? Чи думали ви коли-небудь, що там, за мільйонами кілометрів над нами існує свій світ, який живе за своїми фізичними законами. Ми вже давно не віримо, що Земля – це півсфера, яка лежить на чотирьох слонах, що стоять на черепасі. І це далеко не плоский диск чи острів, оточений водою. І вже точно не гора, навколо якої на кораблі мандрує Сонце. Насправді Земля – це одна з планет сонячної системи, лише піщинка у безмежному просторі. А що ви знаєте про свою планету? Чи існують інші планети? Відповіді на ці та інші, дуже цікаві та важливі питання ви дізнаєтесь, попрацювавши на сьогоднішньому уроці.

Автор: 

Верховська Ярослава Олегівна; викладач фізики і астрономії; ДНЗ "Черкаське вище професійне училище"

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі