Користувацький вхід

Досвід роботи з упровадження інтерактивних і мультимедійних технологій у виховний процес Великомежиріцького НВК «Школа І ступеня-гімназія»

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


0

Виховання сучасної дитини є дуже складним і водночас цікавим процесом. На наших дітях дуже позначився науково-технічний прогрес ХХІ століття. Розвинуте технологічне суспільство диктує свої закони у вихованні і спілкуванні людей різних поколінь. Для багатьох батьків наших учнів комп’ютер, Інтернет, чат – таємниця за сімома замками. Діти швидше і ефективніше використовують всі блага інформаційних технологій. І тому виховання у дітей правильного ставлення до безпечного для здоров’я використання комп’ютера лягає на учителя, класного керівника, які за своїми посадовими обов’язками повинні бути завжди попереду хоча б на один крок від своїх вихованців. Педагогічний працівник, який на сьогодні не володіє комп’ютером - вчорашній день, бо не використовуючи ІКТ, він сам втрачає шанс краще будувати виховну систему, не вчить дитину орієнтуватися в навколишньому просторі, що є головною вимогою сучасного життя.
Змінюється суспільство, змінюється освіта, змінюються прийоми і методи виховання. Їх потрібно вибирати, виходячи з конкретних умов та можливостей навчального закладу, соціального запиту батьків.
Виховні функції у Великомежиріцькому НВК «Школа І ступеня-гімназія» виконуються усіма педагогічними працівниками, але головна роль у вирішенні завдань виховання підростаючого покоління відводиться класному керівникові. Від успішності його роботи залежить рівень вихованості учнів і міжособистісні стосунки в класному колективі. Мета діяльності класного керівника - це створення умов для самореалізації і саморозвитку особистості учня, його успішної самореалізації в суспільстві. Але для того, щоб дитина вірила у щирість слів вчителя, самому класному керівникові необхідно саморозвиватися і самореалізовуватися в суспільстві та оволодівати новими інформаційними технологіями. Використання ІКТ в педагогічній роботі - це один із способів самоствердження та самореалізації в шкільному колективі.

Автор: 

Консевич Людмила Василівна, педагог-організатор Великомежиріцького НВК «Школа І ступеня-гімназія»

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі