Користувацький вхід

Використання ІКТ у роботі класних керівників. Безпека дітей в Інтернеті

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


1

Комп'ютерні технології покликані стати невід'ємною
частиною цілісного освітнього процесу, значно підвищувати його ефективність. Тому рівень комп'ютеризації разом з кадровим і методичним забезпеченням навчального процесу є вирішальним показником оцінювання дієздатності сучасної школи,
Інформаційні технології не тільки полегшують доступ до інформації і відкривають можливості варіативності навчальної та виховної діяльності, її індивідуалізації та диференціації, але і дозволяють по-новому організувати взаємодію всіх суб'єктів навчання та виховання, побудувати систему, в якій учень був би активним і рівноправним учасником освітньо-виховної діяльності.
У сім’ях діти краще за батьків розбираються у комп’ютері та Інтернеті. З 81% батьків, у яких на домашньому комп’ютері є антивірус, 95% зазначили, що його установкою і налаштуванням займалася дитина.
Думку про те, що навчати дітей безпеці в Інтернеті повинні вчителі, розділяють 95% батьків і лише 13% самих вчителів.
На які ризики діти наражають себе в Інтернеті?
Виходячи з вищезазначеного, необхідно формувати у підростаючого покоління звички цивілізованого спілкування, разом із формуванням загальнокультурних цінностей, навчити їх користуватися інформаційними засобами зв'язку, дотримуючись правил та поважаючи свободу оточуючих, тобто виховання мобільно-культурного підростаючого покоління.

Автор: 

Човрі Тетяна Євгенівна, заступник директора з виховної роботи Вільногірської ЗОШ № 5

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі