Користувацький вхід

Поради для вивчення Арабської мови

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


0

Поради для вивчення арабської мови – дієвий спосіб вивчити арабську.

Як мусульмани, ми завжди повинні працювати над тим, щоб стати ближчими до Аллаха subḥānahu wa ta'āla (пречистий він і вищий за те, що про нього говорять).

Тобто після всього, для чого ми були створені, щоб поклонятися Аллаху subḥānahu wa ta'āla (пречистий він і вищий за те, що про нього говорять) [Коран: Розділ 51, Вірш 56].

Вивчення Арабської мови можна розцінювати, як один з шляхів, які приближують до Аллаха subḥānahu wa ta'āla (пречистий він і вищий за те, що про нього говорять)

Інша Аллах у цій статті ми розглянемо чому так важливо вивчати Арабську мову, а також коротко виділимо декілька практичних порад щоб почати її вивчати.

Арабська літературна мова (АЛМ) чи класична (та, на якій написаний Коран)?

Безперечно, існує два варіанти Арабської мови: арабська літературна мова та класична арабська (мова Корану).

Вам необхідно зрозуміти, чому саме ви збираєтесь вивчати арабську мову. Що ви очікуєте отримати завдяки цьому.

Чи це для вас можливість спілкуватися з арабами? Чи можливість з повним розумінням читати слова Аллаха subḥānahu wa ta'āla (пречистий він і вищий того, що про нього говорять)?

Я зустрічав багато людей, які говорили мені, що найкраще вавчати літературну арабську мову в поєднанні з класичною. Однак тільки ви можете знати, що краще для вас та на що у вас є час.

Доки ми намагаємося зрозуміти переклад Корану, ми ніколи не збагнемо точного значення написаних у ньому слів.

Арабська мова надзвичайно складна і дуже часто у інших мовах, як, наприклад, у англійській немає відповідників для багатьох слів.
Тому, без вивчення арабської мови навряд чи ми зможемо у повній мірі оцінити зміст та лінгвістичне багатство Священного Корану.


Арабська мова та наш зв'язок з Кораном.

Зайве говорити, що якщо ви розумієте слова Корану, які говорив Аллах subḥānahu wa ta'āla (пречистий він і трохи вищий за те, що про нього говорять) то ви, ймовірно, відчуваєте себе ближчими до свого творця.

Вивчення Арабської мови можна розглядати як розширення своїх знань релігії Ісламу.

Не забуваймо запитувати Аллаха за допомогою Корану subḥānahu wa ta'āla (пречистий він і вищий того, що про нього говорять) “Ті хто знають, рівні з тими, хто не знає” [Коран: Розділ 39, Вірш 9].

Один пророк Аллаха ṣallallāhu 'alayhi wa sallam (нехай Аллах його благословить) сказав: “Того, хто обрав дорогу знання, Аллах веде до раю найлегшим шляхом”. [взято з Ісламу]

Уявіть: ви молитесь разом з одним відомим імамом в мечеті Масджид Аль-Харам і розумієте усе, що читають. Уявіть, що відчуває Аллах subḥānahu wa ta'āla (пречистий він і вищий за те, що про нього говорять), звертаючись прямісінько до вашого серця.

Очевидно, ви маєте ще більше возвеличувати Кушу у своїх молитвах, тому що ви ще більше розумієте мову, а отже і сенс.

І це, в свою чергу, надихає вас частіше читати Коран і вчити його основні розділи, щоб пізніше декламувати їх під час намазу.

Якщо Аллах subḥānahu wa ta'āla (пречистий він і вищий за те, що про нього говорять) звертається прямо до вас на арабській мові, тоді цей факт точно вас змусить читати Коран та його глави більш осмисленно та захопливо і таким чином це допоможе вам поліпшити ваше життя вцілому.

Аллах subḥānahu wa ta'āla (пречистий він і вищий за те, що про нього говорять) зробив Іслам доступним для нас.

У Корані сказано: Справді, ми полегшили розуміння Корану, переклавши його на вашу мову [Коран: Глава 44, Вірш 58].

З добрими намірами Аллах subḥānahu wa ta'āla (пречистий він і вищий за те, що про нього говорять) допоможе вам досягти ваших цілей, щоб вивчити Арабську мову.


Переваги вивчення арабської мови

Вивчення арабської мови може мати багато інших переваг, разом з такими як краще розуміння нашого духовного навчання.

Аллах subḥānahu wa ta'āla (пречистий він і вищий за те, що про нього говорять) у Священному Корані говорить, що ми повинні вчитися впродовж усього нашого життя і постійно збагачувати наші знання і говорити: “Господи, помнож мої знання” [Коран: Глава 20, Вірш 114].

Як мусульмани, ми постійно повинні шукати способи щоб помножити наші знання і таким дієвим способом є вивчення арабської мови.

Залежно від того який варіант арабської мови ви вивчаєте, враховуючи різноманітні діалекти.

Подорожувати до різних арабських країн буде набагато легше, якщо ви можете вільно спілкуватися з місцевим населенням.

Поради для вивчення арабської мови під назвою “Як”

- Практика, практика і ще раз практика – не боятися робити помилки, молитися, щоб Аллах subḥānahu wa ta'āla (пречистий він і вищий за те, що про нього говорять) полегшив ваше вивчення арабської мови.

- Зовсім не обов’язково проживати у арабомовній країні для того щоб практикувати свої навички арабської мови. Для цього існують тисячі можливих ресурсів у інтернеті , наприклад різноманітні опитування, аудіювання, вправи та програми для правильної вимови. Також за допомогою програми Скайп ви можете знайти мовного друга, щоб практикувати з ним арабську. Наприкалад, він допомагатиме вам з арабською, а ви, в свою чергу, йому з англійською. Це чудова і доступна можливість практикувати мовні навички, не відвідуючи арабські країни.

- Регулярно читайте Коран -
Памятайте, що перше слово Богооткровення було Iqra’ (в пер. розповідь). Разом з тим, потрібно слідувати порадам свого Творця і розвивати звичку до читання.
Скоро ви почнете розпізнавати загальновживані слова і збільшувати свій словниковий запас.

- Словник стане вашим новим найкращим другом. Згадувати та повторювати слова вам допоможуть картки. Обовязково проглядайте нові слова, щоб перевіряти себе.

- Створіть графік годин та днів тижня коли ви зможете присвятити час навчанню.


Підберіть найкраще місце, де ви можете навчатися у найбільш підходящому для цього оточенні.

- Визначте для себе у який спосіб для вас найкраще навчатися.
Якщо вам краще дається аудіювання та розмовні навички, тоді немає сенсу витрачати години впродовж дня на вивчення граматики. Відкрийте для себе найкращий для вас стиль навчання і ви побачите результати.

- Зосередьтеся на тих навичках, які вам необхідно практикувати.
Це може бути не найкращий спосіб використовувати ваш час, щоб практикувати розмовні навички, якщо ваша головна ціль покращити ваші навички сприйняття на слух, наприклад для того, щоб слухати Коран.

- Оточіть себе мовою. Читайте арабські газети. Читайте Коран. Дивіться арабські шоу. Слухайте арабські радіостанції. Хто на вашу думку найкраще читає Коран? Слухайте його на аудіо.

- Намагайтеся спілкуватися з іншими арабомовними людьми. Якщо у вас є можливість поїхати до арабомовної країни, то в такому випадку у вас немає іншого вибору як використовувати здобуті вами знання.

- Зробіть навчання веселим. Коли ви вивчаєте мову, то ймовірно, уявляєте сторінки з граматичними правилами. Це не повинно виглядати саме так. Якщо для вас це не цікаво, то ви лише шукатимете відмовки і причини чому ви не можете вивчити цю мову.

- Чи розглядали ви можливість навчатися через Скайп?

- Почніть з малого. Як і все інше, зробіть навчання зручним, в іншому випадку вам стане нудно. Дні перейдуть у тижні і ви здивуєтесь як багато ви вивчили.

- Перестаньте затягувати! Якщо ви хочете щось зробити, то вам потрібно знайти для цього час і, можливо, піти на певні жертви.

- У нас усіх багато роботи, проте, немає жодного виправдання за те, що ми не можемо знайти час для того, щоб стати ближчими до Аллаха subḥānahu wa ta'āla (пречистий він і вищий за те, що про нього говорять)

- Підіть на курси або навчайтесь самі. Лише ви можете знати, як для вас найкраще вивчати мову і на що у вас є час. Якщо ви розумієте, що можете навчатися лише після того, як діти підуть спати або перед вечірньою молитвою, тоді навчання вдома стане для вас найкращим варіантом.

Джерело: 

Дана стаття є адаптованим перекладом з англійської мови.

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі