Користувацький вхід

Слово і його лексичне значення. Групи слів за значенням, походженням і використанням

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


0

Праця вчителя вимагає високого професійного рівня – знання фактичного матеріалу, дитячої психології, сучасної дидактики й методики і дає змогу постійно вдосконалювати в учнів потяг до знань, пробуджувати пізнавальні інтереси.
Для реалізації цих непростих завдань потрібно постійно дбати про піднесення свого авторитету як професіонала і як людини. Учитель має бути носієм і взірцем української духовності, в якій органічно поєднується інтелект з витонченою і щедрою душевністю. Інтерактивні технологи на уроках української мови і літератури є важливим складником особистісно-зорієнтованого розвивального навчання.
Найхарактернішою ознакою такого способу пізнання (інтерактивних технологій) є те, що активними співтворцями навчально-вихов¬ного процесу стають самі учні. Вони є суб'єк¬том пізнання. Кожен школяр долучається до співпраці в колективній, груповій діяльності. Учень і вчитель є рівноправними, рівнозначними суб'єктами навчально-виховного процесу. Вони спільно визначають мету ді¬яльності, об'єкт, суб'єкт, засоби діяльності, результати навчання. Під час такого спільного пошуку здійснюється обмін думками, знан¬нями, способами діяльності, внаслідок чого відбувається рефлексія, оцінювання здобутих результатів. Учні усвідомлюють, чого вони досягли на певній сходинці пізнання, що вони знають, уміють, як виражають своє емоційне ставлення до об'єкта навчання, як володіють оцінними судженнями, як збагатився їхній особистісний досвід творчої діяльності.

Автор: 

Бойчук Тамара Іванівна, вчитель української мови та літератури КЗ «Нікопольська середня загальноосвітня школа І – ІІІ ступенів №8»

Додайте файл з матеріалом.

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі