Користувацький вхід

Організація науково-дослідницької роботи зі здібними та обдарованими дітьми

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


1

Обдаровані діти — майбутній цвіт нації, її інтелектуальна еліта, гордість і честь України, її світовий авторитет. Недарма видатні діячі нашої держави надавали виняткового значення формуванню розумового потенціалу українського громадянства, вважаючи, що тільки еліта може просувати суспільство й державу до висот досконалості. У різні епохи український народ висував зі своїх рядів плеяди видатних людей, котрі, щоправда, через різні причини змушені були спрямовувати свої розум і талант здебільшого на процвітання інших держав. І наше завдання полягає в тому, щоб дбайливо ростити нові таланти, починаючи з їх найменших літ.
Однією з форм роботи з творчо обдарованою молоддю є Мала академія наук України (МАН). МАН - це структурна складова системи позашкільної освіти, яка сприяє виявленню здібностей, обдарувань, і самовизначенню та реалізації учнів шляхом залучення їх до пошукової, експериментальної, дослідницької роботи в різних галузях науки і техніки.
Одним із провідних напрямків моєї діяльності є організація науково- дослідницької роботи із здібними та обдарованими дітьми, участь учнів у Всеукраїнському конкурсі науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук. Це кропітка робота, яка планується і виконується протягом року або декількох років, починаючи з пошуку і вибору актуальної теми дослідження, вибору об‘єкту і методів дослідження і завершуючи оформленням результатів роботи та її захистом .
Копітка, послідовна, цілеспрямована робота дає гарні результати. Мої учні є неодноразовими I та II етапу конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт МАН. Так за останні п‘ять років 6 учнів були дійсними членами МАН і всі вони були неодноразовими переможцями І та ІІ етапів .
Обдаровані діти – золотий запас нації, її інтелектуальна еліта, гордість і надія України. Наше завдання полягає в тому, щоб створити умови для виявлення та розвитку обдарованих дітей.
Пропоную для ознайомлення декілька робіт і презентацій учнів сзш №223.

Автор: 

Савенок Олена Василівна, вчитель біології вищої категорії, старший вчитель середньої загальноосвітньої школи № 223 м. Києва

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі