Користувацький вхід

Збірник матеріалів засідання районної школи молодого педагога-організатора "Організація роботи педагога-організатора з реалізації ціннісного ставлення особистості до людей за Програмою національного виховання учнівської молоді Рівненщини"

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


0

Виховання почуттів патріотизму, любові до рідного слова, без якої людина не може відчути у всій красі звуків і барв свого народу і свою до нього кровну причетність і духовну приналежність, є першоелементом істинного виховання. Як відомо, характерними ознаками ідеалу є ставлення до праці як до духовної цінності людини і особливо бажання трудитися, ставлення до суспільства, суспільного укладу життя народу та інших народів. Як показують дослідження, несформованість духовного і морального ідеалу у дітей і підлітків веде до проявів бездуховності, байдужості, споживацтва в найрізноманітніших сферах, а часто і до прямих правопорушень та карних злочинів. Ось чому так важливо в ранньому дитинстві, підлітковому та юнацькому віці прищепити дітям любов до рідної культури народу, його мистецтва, звичаїв, традицій та обрядів, виховати повагу до інших народів.
Саме тому метою другого засідання районної школи молодого педагога-організатора став аналіз особливостей організації роботи педагога-організатора з реалізації ціннісного ставлення особистості до людей за Програмою національного виховання учнівської молоді Рівненщини; представлення досвіду роботи педагога-організатора та класних керівників Коловертівської ЗШ І-ІІ ст.; окресленння засад формування високоморальної особистості у навчально-виховному процесі школи; з’ясування психолого-педагогічних аспектів формування духовної культури особистості Коловертівської ЗШ І-ІІ ст.; окреслення особливостей формування позитивного ставлення й мотивації учнів до застосування моделей поведінки, орієнтованих на моральні цінності людства; обговорення питання забезпечення духовного розвитку учня в поєднанні з інтелектуальним, естетичним та фізичним вихованням; ознайомлення молодих педагогів-організаторів з проектною діяльність щодо формування ціннісного ставлення особистості до людей в роботі органів учнівського самоврядування.

Зміст:
Хоменко В. С. Формування високоморальної особистості у навчально-виховному процесі школи.
Данилюк М. Г. Система роботи щодо формування духовної культури особистості Коловертівської ЗШ І-ІІ ст..
Додаток 1. Презентація «Система роботи щодо формування духовної культури особистості Коловертівської ЗШ І-ІІ ст.».
Літвинчук О. С. Формування позитивного ставлення й мотивації учнів до застосування моделей поведінки, орієнтованих на моральні цінності людства.
Консевич Л. В. Забезпечення духовного розвитку учня в поєднанні з інтелектуальним, естетичним та фізичним вихованням.
Миколайчук О. П. Проектна діяльність щодо формування ціннісного ставлення особистості до людей в роботі органів учнівського самоврядування.
Хоменко В. С. Година духовності «Живи за заповідями Божими».
Миколайчук О. П. Фрагмент засідання учнівської ради «Порадниця» «У духовності наша сила».
Консевич Л. В. Тренінг з розвитку навичок спілкування «Дозволь собі бути щасливим».
Методичні рекомендації засідання районної школи молодого педагога-організатора.

Автор: 

Консевич Людмила Василівна, педагог-організатор Великомежиріцького НВК «Школа І ступеня-гімназія»;
Літвинчук Олег Сергійович, методист Корецького районного методичного кабінету;
Хоменко Валентина Сергіївна, директор Коловертівської ЗШ І-ІІ ст.;
Данилюк Марія Григорівна, заступник директора з навчально-виховної роботи Коловертівської ЗШ І-ІІ ст..;
Миколайчук Олена Петрівна, педагог-організатор Коловертівської ЗШ І-ІІ ст..

Схожі публікації

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі