Користувацький вхід

Збірник дидактичних ігор «Чарівний світ українського народного розпису»

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


0
Однією з дійових засобів для всебічного розвитку дітей визнано декоративно-прикладне мистецтво, що є частиною народної культури. Народне мистецтво - це унікальний світ духовної цінності, де втілена духовна енергія народу. Українське народне декоративно-прикладне мистецтво набуло широкого визнання у нашій країні та за кордоном. У його предковічних образах, зручних утилітарних формах і динамічних образах орнаменту містяться символи втаємниченої чарівної природи, складні перипетії нашої історії, особливості побуту українського народу.
Народні художні промисли - одна з історично зумовлених організаційних форм народного декоративно-прикладного мистецтва. Сьогодні декоративно-прикладне мистецтво розглядається як важлива художня цінність, що виконує численні функції - пізнавальну, комунікаційну.
Життя підтверджує, що декоративно-прикладне мистецтво збагачується новими аспектами філософсько-естетичного звучання, його змістовна краса потрібна людині, в наш час зростає його художньо-культурна цінність.
Найпершим суспільним середовищем дитини є дошкільний навчальний заклад, основним завданням якого є соціальна адаптація дитини до умов життя в товаристві незнайомих людей. Дітей дошкільного віку знайомлять з різними формами народного мистецтва, навчаючи розрізняти їх за змістом матеріалу, засобам виразності, характерним ознаками. Протягом року вихователь знайомить дошкільників з різними видами декоративно-прикладного мистецтва, щоб показати дітям геометричні орнаменти, рослинні та інші. Добирає наочний матеріал: репродукції, листівки, слайди, відеофільми.
Ураховуючи те, що у дошкільному віці провідною діяльністю є гра, і вона повинна сприяти інтелектуальному, психолого-педагогічному розвитку дітей, я намагалася підібрати саме ті ігри, що допомагатимуть малюкам познайомитися з багатим та різноманітним світом декоративно-прикладного мистецтва України.
Автор: 

Солоділова Світлана Віталіївна, вихователь ДНЗ №167

Дякую.

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі