Користувацький вхід

Україна - Європейська держава!

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


1

Тема нашої сьогоднішньої виховної години «Україна – держава європейська». На перший погляд – нічого нового для нас. Адже наша Батьківщина розташована в основному на південному заході Східноєвропейської рівнини, у Центральній та Південно-Східній Європі, тобто за своїм географічним розташуванням Україна – звичайно ж держава європейська. Навіть географічний центр Європи знаходиться поблизу с. Ділове Рахівського району Закарпатської області.
Україна – одна з найбільших держав Європи. Довжина кордону становить 7700 км. Наша Батьківщина межує з сімома країнами. Назвіть ці країни (Росія, Білорусія, Польща. Словаччина, Угорщина, Румунія, Молдова). Південну частину омивають води Чорного і Азовського морів, де проходять водні кордони з азіатськими країнами. Назвіть їх (Туреччина, Болгарія, Грузія та інші). Україна - єдина країна Європи, яка має стільки близьких сусідів.
Фактично Україна стала буферною державою між країнами Західної Європи і Російською Федерацією на сході. Сучасне геополітичне положення України в Європі визначає її винятково важливу роль у розв’язанні ключових економічних і політичних проблем усього континенту. Україна володіє найбільшою транзитною енергетичною мережею в Європі - через територію нашої держави проходять три з дев’яти транспортних кордонів. 40% її національного експорту спрямовано до європейських держав.
З уроків історії ви знаєте, який довгий і тернистий шлях пройшла Україна до своєї незалежності.

Автор: 

Ошийко Яна Юріївна

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі