Користувацький вхід

Стаття "Задоволення потреб учнів початкової школи у фізичних знаннях "

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


0

Інтерес до відносно глибокого та об'єктивного пояснення природних явищ, принципу дії різноманітних пристроїв, механізмів, приладів виявляється у дітей набагато раніше, ніж вони починають вивчати систематичний курс фізики. Дитяча безпосередня цікавість до навколишньої дійсності за рахунок значних інформаційних потоків сьогодення швидко набуває характеру опосередкованого інтересу.Узагальнивши власний досвід бесід з молодшими школярами, розглянувши позитивні риси методик інших учителів, я дійшла висновку, що систематичне вивчення фізики слід розпочинати в молодших класах загальноосвітньої школи. Але поки що програма початкової школи на це не розрахована. Ми знайшли вихід з цього становища - задовольняємо погреби малюків у фізичних знаннях, залучаючи їх до роботи фізичного гуртка, при проведенні «Тижня фізики» («Година цікавих дослідів», «Фізика в малюнках», «Фізика і дитяча іграшка», «Загадуйте – відповідаємо».)
Але поряд з цим члени шкільного фізичного товариства «ЕВРИКА» розробили програму курсу фізики для школи І ступеня, яка містить практично всі основні розділи шкільного курсу фізики.

Автор: 

Позивай Ольга Андріївна, учитель фізики Чечеліївської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Петрівської районної ради Кіровоградської області

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі