Користувацький вхід

«Використання ІКТ в навчальній діяльності»

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


0

«Використання ІКТ в навчальній діяльності»
Мета:
• продовжити розвивати та удосконалювати у відвідувачів систему знань, умінь та навичок використання ІКТ в роботі з дітьми,
• навчити створювати таблиці, блоки, схеми в режимі роботи SMARTART програми Power Point;
• розвивати активність, бажання наслідувати передовий педагогічний досвід.
Створення таблиць, схем, блоків в режимі роботи SMARTART програми Power Point
Створення малюнка SmartArt.
Малюнки Smart Art використовують для унаочнення даних, їх можна швидко і легко створити на основі різних макетів, щоб ефективно донести повідомлення або ідею.
Загальні відомості по створенню малюнків SmartArt.
Створити якісно оформлені ілюстрації не так просто, особливо якщо користувач не є професійним дизайнером і не може дозволити собі найняти такого фахівця. При роботі в попередніх версіях Microsoft Office замість того, щоб зосередиться безпосередньо на змісті документа, багато часу йшло на те, щоб зробити фігури одного розміру і вирівняти їх, підігнати текст і відформатувати фігури вручну для відповідності загальному стилю документа. Нова функція випуску 2007 Office - малюнки SmartArt, а також інші засоби, наприклад, теми, дозволяють створити ілюстрації професійної якості декількома клацаннями миші.
Малюнки SmartArt можна створювати в програмах Microsoft Office Excel 2007, Microsoft Office PowerPoint 2007. Незважаючи на те, що в інших програмах випуску 2007 Office створювати малюнки SmartArt не можна , їх можна скопіювати і вставити через буфер обміну в ці програми як зображення.
- Рекомендації використання таблиць, малюнків SmartArt ви можете знайти в буклетах.

-Хочу наголосити, що в програмі SmartArt ви не самі малюєте блоки, а використовуєте вже готові. Які вам пропонує програма. Відкриємо програму Power Point, вгорі на вкладці знаходимо SmartArt, натискаємо.Давайте переглянемо всі таблиці, схеми які пропонує нам програма.( передивляємося стрілка вниз). А можна переглянути по категоріям.( цикл, список , зв'язок, піраміда та ін.)
Наприклад, візьмемо піраміду. Вводимо там де у нас « текст» вводимо наш текст. Наприклад « Перший», « Другий», «Третій». На горі піраміди у нас трохи напис не вміщується . Зменшити його ми можемо зменшуючи шрифт. Програма дає нам можливість навіть змінити колір в залежності від кольору вашої презентації.
Також розглянемо «Цикл» . Розміщуємо в презентації. Так само підписуємо в шаблоні де текст свій текст, змінюєте колір циклу. Також можна змінити напрямок стрілочок у різні сторони.
Об’єкти програми можуть бути анімованими. Для цього треба перейти на вкладку «Анімація». Завдання анімації для об’єктів стандартні, як для тексту та картинок.
Практичний блок .
Створення таблиць, блоків в режимі роботи SMAPTART програми Power Point(вибираємо завдання)
Відвідувачі працюють із завданнями. Після завершення роботи переглядаємо на екрані.
Висновок: - То ж, давайте підведемо підсумок нашої роботи. Як на вашу думку, в яких моментах своєї роботи може використовувати таблиці, схеми, малюнки програми SmartArt педагог?(відповіді)

Автор: 

Степаненко Світлана Володимирівна, дефектолог ДНЗ№5

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі