Користувацький вхід

Міні-спецкурс «ФІЗИКА В ДИЗАЙНІ»

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


0

Згідно з Законом України „Про загальну середню освіту”, завданням освіти є формування особистості учня, розвиток його здібностей, обдарувань, наукового світогляду. Цьому завданню відповідає пропонований курс „Використання фізики в дизайні і архітектурі”. На сьогоднішній день він досить актуальний. Не рідко можна почути думку учнів про те, що вони не розуміють, навіщо вчити фізику, адже лише частина цих учнів (і не факт, що більша) буде в майбутньому освоювати фізико-математичну, технічну спеціальність.
Матеріал, який розглядається в межах даного спецкурсу - яскравий зразок того, що фізику необхідно в певному об’ємі знати дійсно всім, особливо, людям творчих професій. До того ж, у певному розумінні, ми всі -дизайнери інтер’єру у власній квартирі. Розуміння того, що і чому навколо нас відбувається, де і як це можна використати може суттєво покращити життя людей. А, в свою чергу, бажання покращити власне життя буде спонукати вивчати фізику, якщо зрозуміти, що вона присутня у всіх проявах цього життя.
Програма „Використання фізики в дизайні інтер’єрів і архітектурі” може бути доповненням або альтернативою спецкурсу „Фізика і мистецтво” (10-11 клас). Ця програма розрахована на 17 годин і може використовуватись для учнів 9-11 класів загальноосвітніх навчальних закладів. Програма також може використовуватися і для проведення гуртової роботи.
Запропонована програма складається з 4-х розділів, які відповідають розділам фізики і включає 4 практичні роботи.

Мета і завдання курсу:

• Узагальнити і систематизувати знання учнів з усіх розділів фізики, спираючись на приклади використання фізичних законів в різних напрямках дизайну і архітектури
• Зацікавити учнів проблемою раціонального та дбайливого використання енергоресурсів; виховувати економічне та екологічне мислення; залучити учнів до активних дій щодо збереження природного багатства країни;
• Розширити науковий та естетичний кругозір учнів; розвинути творчі здібності учнів, спонукати їх до вивчення фізики; формувати загальнокультурний рівень особистості.

Автор: 

Заблодська Алла Федорівна
вчитель фізики
гімназії №290 м. Києва

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі