Користувацький вхід

Урок розвитку мовлення «Робота з деформованим текстом»

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


0

„Хлібороб, як і будь-який фахівець, починається з школи, саме тут у юній душі формується свідомість, набуття обов'язку, поваги до хліба, до праці» В. О. Сухомлинський
У кожну історичну епоху виховується не абстрактна людина, а представник того чи іншого народу, носій певної національної культури. Школа як громадський заклад – це «колиска народу» (В.О.Сухомлинський) . Покликання школи, а також і вчителя – виховувати народ, націю, продовжувати і розвивати національну освіту, культуру, мову. юююОкрім здобутків сьогодення , якими можна пишатися , розвивати, маємо цілий ряд духовнихювтрат.Престижнимиюсталиюпрофесії економістів,програмістів,юристів,продюсерів і т.д Про них ми читаємо щоденно з журналів,газет та інших засобів масової інформації . …Сільське господарство має ряд професій без яких суспільство існувати не може. Нажаль праця хлібороба стала непомітною,хоча ні в якому разі не стала менш потрібною. ююТому вважаю актуальним на даний момент навчальними та виховними засобами впливу на підростаюче покоління підняти питання життєвої необхідності цінувати, поважати і славити благородну працю хлібороба.
Урок розвитку мовлення розроблено згідно з чинною програмою навчального предмета «Розвиток мовлення» для 7 класу спеціальних загальноосвітніх шкіл –інтернатів для дітей з особливими потребами. Тема «Робота з деформованим текстом» вивчається у ІІ семестрі 7 класу.
Основне завдання уроку - розвиток особистості дитини засобами мовленнєвої діяльності На уроці, враховуючи вікові особливості семикласників, використано сучасні освітні технології: інтерактивні, проблемного навчання, розвитку мислення, ігрові, навчання у співробітництві, особистісно-орієнтовані. Поряд із фронтальними та індивідуальними формами роботи школярі залучені до колективної діяльності (парна, групова робота).
Види робіт на уроці сприяють розвитку психічних процесів: пам’яті, уяви, уваги, мислення і впливають на формування ключових компетентностей школярів.Багато уваги приділено становленню і розвитку якостей дитини, здатної до самостійної діяльності та спрямовано на її мовленнєвий, літературний та інтелектуальний розвиток. Дібраний додатковий матеріал допомагає розвитку пізнавальних інтересів, усного та писемного мовлення (комунікативну грамотність);мотивує до вивчення предмета.
Таким чином,під час уроку доцільно використовувати вищезазначені форми, методи та прийоми роботи, які зацікавлять учнів, сприятимуть всебічному розвитку особистості та підвищенню пізнавальних інтересів.
Практична цінність уроку полягає у тому, щоб результати могли бути використані на уроках української мови та літератури, факультативах, гуртках та позакласних заняттях у гімназіях, ліцеях, гуманітарних класах, а також студентами філологічних факультетів у вузі .

Автор: 

Литвин Інна Анатоліївна
вчитель української мови та літератури
Бабанської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі