Користувацький вхід

Збірник матеріалів засідання Школи молодого педагога-організатора "Згуртування колективу навчального закладу засобами діяльності органу учнівського самоврядування. Організація роботи Школи лідерів самоврядування дітей та учнівської молоді"

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


0

У практичному посібнику з’ясовано особливості згуртування колективу навчального закладу засобами діяльності органу учнівського самоврядування; обговорено питання організації роботи Школи лідерів самоврядування дітей та учнівської молоді; проаналізовано готовність педагогічних кадрів до налагодження системної роботи органів учнівського самоврядування різних рівнів; окреслено різноманітність форм навчання активу учнівського самоврядування в системі загальної та позашкільної освіти, програми навчання активу учнівського самоврядування в межах функціональних обов’язків педагога-організатора та керівника відповідного гуртка; з’ясовано сфери діяльності органів учнівського самоврядування, шляхи залучення до роботи органів учнівського самоврядування дітей, котрі не мають лідерських рис та організаторських навичок; проаналізувано особливості створення позитивного психологічного клімату, ситуації взаємодовіри та взаємопідтримки у командах лідерів; представлено та поширено досвід роботи педагога-організатора та класних керівників школи.
Посібник призначений для молодих педагогів-організаторів та заступників директорів з виховної роботи.

Зміст:
Вступ.
Федорович Н. М. Готовність педагогічних кадрів до налагодження системної роботи органів учнівського самоврядування різних рівнів. Згуртування колективу навчального закладу засобами діяльності органу учнівського самоврядування.
Літвинчук О. С. Різноманітність форм навчання активу учнівського самоврядування в системі загальної та позашкільної освіти. Програми навчання активу учнівського самоврядування в межах функціональних обов’язків педагога-організатора та керівника відповідного гуртка.
Консевич Л. В. Сфери діяльності органів учнівського самоврядування. Шляхи залучення до роботи органів учнівського самоврядування дітей, котрі не мають лідерських рис та організаторських навичок.
Шкуратюк І. В. Створення позитивного психологічного клімату, ситуації взаємодовіри та взаємопідтримки у командах лідерів. Вироблення власних традицій, правил, законів тощо.
Шкуратюк І. В., Консевич Л. В. Фрагмент заняття з використанням інтерактивних форм роботи та навчання з лідерами учнівського самоврядування. Проективне малювання «Шляхи залучення до роботи органів учнівського самоврядування дітей, котрі не мають лідерських рис та організаторських навичок».
Методичні рекомендації засідання районної школи молодого педагога-організатора.
Література.

Автор: 

Консевич Людмила Василівна, педагог-організатор Великомежиріцького НВК «Школа І ступеня-гімназія»;
Літвинчук Олег Сергійович, методист Корецького районного методичного кабінету;
Федорович Наталія Миколаївна, директор Самострілівського НВК «ЗНЗ І-ІІ ст.-ДНЗ»;
Шкуратюк Ірина Володимирівна, педагог-організатор Самострілівського НВК «ЗНЗ І-ІІ ст.-ДНЗ».

Схожі публікації

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі