Користувацький вхід

Ознайомлення зі звуковою стороною слова

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


0

Час проведення:1 семестр навчального року(жовтень)
Вік дітей:5-6 років.
Тема:Ознайомлення зі звуковою стороною слова(формування додаткової фонематичної уяви).Голосні звуки,їх графічне позначення.
Мета:навчити дітей вслуховуватись в звучання слова,вирізняти звуки,самостійно виокремлювати звуки зі слів,аналізувати звукову структуру;
Відчувати звук,як окремий елемент слова,дати поняття про звуки голосні та приголосні,пояснити чим вони відрізняються один від одного за вимовою;
Прищепити навички позначати звуки умовними позначками;
Розвивати мову,мислення,увагу,уяву;
Виховувати любов до рідного слова.
Форма проведення:заняття.
Завдання:познайомити дітей зі звуковою стороною слова,мовними та немовними звуками,органами мовотворення,голосними та приголосними звуками,їх графічним позначенням.
Обладнання:проектор,дошка для показу презентацій,презентаційні матеріали,індивідуальні картки для фонематичного розбору слова.
Підготовка до навчально-виховної діяльності:опрацювання наукової літератури,використання ІКТ,підготовка наочного,демонстраційного,презентаційного та роздаткового матеріалів.
Очікувані результати:діти зможуть розрізняти мовні та немовні звуки,знатимуть,які органи допомагають людині вимовляти звуки,зможуть вирізняти перший звук у словах та визначати голосний він чи приголосний,позначати їх графічно на письмі.

Автор: 

Бойко Юлія Юріївна . Керівник гуртка центру творчості дітей та юнацтва м. Прилуки.

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі