Користувацький вхід

Урок-експедиція «Незвідана музична Україна»

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


1

Урок представлений в навчальній програмі як етнокультурний компонент змісту предмету «Музичне мистецтво». Обумовлює завдання розвитку в особистості духовно-моральних якостей. На уроці відбувається освоєння витоків музичної культури рідного дому, краю, в якому людина живе. Реалізовується принцип - від освоєння музичної культури своєї етнографічної групи до освоєння музичної культури етнографічних груп, які проживають на Україні, на цій основі - до осягнення цінностей світової музичної культури.

Урок органічно входить у навчально-виховний процес, сприяє позитивному сталому відношенню до всього українського мистецтва, виховує почуття гордості за свій народ, тим самим формує особистість - людину культури.

Музичний матеріал підібраний за принципом зв'язку етнографічного районування України, і тому використовуються образи як народної музики, так і композиторської, що виросла з народної.

На уроці представлені різноманітні види музичної діяльності: спів, музично-ритмічні рухи, слухання інструментальної та вокальної музики, танець.

В цілому урок спрямований на пізнання музики в її життєвих зв'язках

Автор: 

Романюк Улянпа Любомирівна, вчитель музичного мистецтва Виженської ЗОШ І-ІІ ст. Вижницького району, Чернівецької обл.

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі