Користувацький вхід

Малюємо пластиліном (методичний посібник з пластилінографії)

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


1

Малювання пластиліном - новий вид живопису, який сприяє творчому розвитку і різноманітності художніх виразних методів. Кожне нове творче починання для людини - це не просто вміння, навички, досвід: це ще і спосіб розвитку розумової активності, згідно взаємозв'язку "рука - мозок".
Фактори для розвитку художника - це постійна практика, вдосконалення майстерності, сміливий експеримент, пошук і творчий підхід в процесі діяльності. Сукупність цих якостей, при виготовленні пластилінових рельєфних робіт, може сприяти створенню нових, неповторних творів мистецтва.
Чим же цікава ця техніка? По-перше, своєю новизною. З іншого боку, такий матеріал, як пластилін, дозволяє знаходити нові рішення в зображенні. Матеріал доступний, пластичний, клейкий, м'який, тримає форму. І найголовніше: цей матеріал дозволяє переносити частину себе на полотно своїх робіт, передавати частинку свого тепла.
Її основа - поєднання твердих поверхонь і пластиліну, створення зображення нанесенням пластиліну на поверхню в особливій техніці, використання нехарактерних для живопису допоміжних матеріалів.
Пластиліновий живопис дає величезний простір для фантазії художника від типу нанесення пластилінових мазків і їх фактури до вибору колірного колориту, який візуально виглядає незвичайно свіжо, соковито і багато.
Робота в техніці пластилінового живопису дуже цікава. Вона розвиває моторику пальців рук, точність рухів, фантазію, абстрактне мислення, увагу, художні навички роботи з пластичними матеріалами.

Автор: 

Єфимова Людмила Іванівна
вихователь
дошкільного навчального закладу (ясла-садок) №163 «Катруся» Запорізької міської ради Запорізької області

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі