Користувацький вхід

Організація роботи з охорони праці у навчально-виробничих майстернях професійно-технічних навчальних закладів

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


0

У методичній розробці автор спробував розкрити деякі аспекти теми «Організація роботи з охорони праці у навчально – виробничих майстернях ПТНЗ». У роботі розкриті питання системи управління охороною праці, нормативно-правового забезпечення, організації роботи з охорони праці у навчально – виробничих майстернях професійно-технічних навчальних закладів. Автором опрацьовано літературні джерела за темою роботи; результати аналізу і систематизації джерел представлено у теоретичній частині роботи. Випускна робота враховує особливості професійної підготовки за професією «Пекар, лаборант хіміко-бактеріологічного аналізу» та вимоги безпеки праці під час виробничого навчання і практики.
У практичній частині роботи надано методичну розробку уроку виробничого навчання за професією «Пекар» (Тема №5. Випікання хліба і хлібобулочних виробів у навчально-виробничій лабораторії. Урок №5.2. Приготування дріжджового тіста опарним способом та виробів з нього: калач «Полтавський», плетінка «Святкова», булочка «Студентська», рогалик з маком, «Ватрушка з сиром».)
Робота може бути цікавою для майстрів виробничого навчання та викладачів теоретичної підготовки професійних навчальних закладів у контексті вдосконалення їх професійної компетентності.

Автор: 

Остапенко Алла Олександрівна

Джерело: 

1. Васильчук М.В., Дуброва Н.Й. Збірник нормативних документів з безпеки життєдіяльності. – З-41 К.: Основа, 2007. – 944 с.
2. Збірник нормативно-правових актів з питань охорони праці та профілактики виробничого травматизму. – К.: Фонд соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України, ТОВ «Ріда Стиль», 2008. – 109 с.
3. Правила безпечної поведінки при виконанні робіт для робітників. – К.: Фонд соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України, ТОВ «Ріда Стиль», 2008. – 89с.
4. Професійно-технічна освіта в Україні. Нормативно-правове регулювання. Заг. Ред.. Жебровського Б.Г., Горбунової Л.М. – К.: Форум, 2007, у двох томах із змінами.
5. Тематичний посібник з питань охорони праці та профілактики виробничого травматизму для керівників підприємств та працівників з охорони праці сільського господарства. – К.: Фонд соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України, ТОВ «Ріда Стиль», 2008. – 39 с.

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі