Користувацький вхід

Урок з фізики на тему: «Розв’язування задач»

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


0
Анотація
до уроку фізики на тему: «Розв’язування задач»

Найголовнішим завданням викладача фізики на кожному уроці є активізація пізнавальної діяльності. Тому щоразу, обдумуючи урок, викладач має спочатку розв'язати принципове завдання, як найдоцільніше організувати подачу нового матеріалу - повідомленням, евристичною бесідою, відкриттям, роздумом, розв'язанням проблеми, самостійною роботою тощо. Необхідно перетворити кожний урок на урок спілкування, мислення, де істина постає як суперечка про істину, як діалог.
На протязі запропонованого уроку викладачем реалізуються теоретичний, методичний і практичний аспекти проблеми використання інтерактивних моделей, форм і методів організації навчальної роботи учнів.
З метою активізації пізнавальної діяльності, на уроці застосовано елементи сучасних технологій, творчі проблемні завдання, що забезпечують розвиток тих здібностей і якостей учнів, які перебувають у стадії формування.
За такої організації навчання викладач керує роботою кожного учня опосередковано, через завдання, якими спрямовує діяльність групи в цілому та малих груп.
Тема уроку має практично-прикладне значення. Її засвоєння допоможе учням вільно адаптуватись у конкретну виробничу ситуацію. Прийом групової дискусії, застосований в опитуванні домашнього завдання і під час пояснення нової теми, розвиває в учнів уміння логічно мислити, взаємодіяти з іншими учнями групи, приймати рішення в конкретній ситуації. На уроці викладач впроваджує новітні інноваційні технології шляхом використання мультимедійних презентацій, пошукових систем інформації мережі Інтернет, слайд-шоу.
Аналіз виконання завдань та підведення підсумків здійснюється за участю учнів, що створює неформальне середовище навчання, стимулює високу активність та мотивацію учнів.

Автор: 
Криворотько Катерина Валентинівна


викладач фізики

професійно - технічне училище № 4 м. Полтави

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі